Now Reading
Mi-a placut sinceritatea lor

Mi-a placut sinceritatea lor

Sunt mama unui adolscent de 15 ani care are o prietena de varsta lui. intr-o seara baiatul m-a intrebat daca pot sa-i las singuri in casa 2-3 ore. Am ramas blocata. Dintr-un punct de vedere mi-a placut sinceritatea lor si incerc sa le inteleg varsta si nevoile lor de cunoastere si acestui aspect al vietii; din alt punct de vedere intervine gandul ca sunt inca copii (sau asa ii vad eu); responsabilitatea mea ca parinte fata de parintii fetei. Va rog sa-mi dati un mic sfat sa ma ajute sa gasesc solutia corecta. Va multumesc.

Intrebare pusa de: Iuliana, 42

Raspunsul psihologului:

Suna foarte interesanta abordarea lor, si asa cum spuneti, directa si sincera. Cred ca ar fi indicat sa vorbiti mai inatai cu ei si apoi sa vedeti ce decizie stabiliti impreuna pentru asta. Cred ca daca va pot avea pe dv partasa la cunoasterea sexuala si daca va pot vorbi deschis despre asta, merita sa incercati sa fiti de partea lor in masura in care ei vor intelege si vor aplica toate metodele de contraceptie necesare.

Poate ca e mai importanta atitudinea dv si sfaturile deschise si suficient de atente pe care sa le acordati acestui subiect atat de ‚fierbinte’ la aceasta varsta, decat efectiv ce veti face dv. Interzicerea sau ne-vorbitul sunt complet contraindicate.

Poate ca parintii fetei nu vor fi la fel de deschisi ca dv si vor introduce ceva bariere in acest sens, iar valoarea deschiderii pe care au avut-o cu dv sa nu fie rasplatita ci dimpotriva, pedepsita.

Asadar merita sa va ganditi la toate tipurile de consecinte si sa luati cea mai buna decizie impreuna cu ei. Succes!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top