Now Reading
Mi-e frica de casatorie

Mi-e frica de casatorie

Revista Psychologies

Sunt impreuna cu prietenul meu de cativa ani. Lumea asteapta sa ne casatorim, dar mie imi este frica. Poate simt o presiune si pentru faptul ca ma inteleg bine si cu parintii lui, dar simt o neliniste numai cand imi imaginez ca voi deveni sotia lui, si ca dupa o anumita perioada de la casatorie nu voi putea conta pe el. Mi-e frica sa realizez, intr-un final, ca am facut cea mai mare greseala ca m-am casatorit cu el. Teama de a fi nefericita tot restul vietii, din cauza unei decizii, ma streseaza tot mai des, simt ca ma scufund in nefericire si tristete…

Intrebare pusa de: Adina

Raspunsul psihologului:

Draga Adina, dilema ta nu e deloc neglijabila. Iar eu nu cred ca trebuie sa iei acum o decizie care priveste nu doar perioada imediat ur­ma­toa­re, ci o lunga vreme de acum i­na­in­te.

In primul rand, ar fi bine sa-ti acorzi ceva timp. Cine spune ca trebuie sa te casatoresti maine? O re­latie despre care spui ca se bazeaza pe intalniri saptamanale nu pare o relatie profunda. Discuta cu logodnicul tau despre temerile tale. Spune-i ca nu iti ofera indestul pentru a te putea gandi intr-adevar la ca­satorie. Spune-i ca ai dori sa te simti mai protejata si ca ai sentimentul ca el este distant in aceasta relatie.

Ar trebui sa porti cu el a­ceas­ta discutie ceva mai curand, spu­nandu-i si care anume au fost situatiile in care nu l-ai simtit indestul de apropiat si de atent cu tine. Ajuta-l, poate ca el nu isi da seama de ceea ce simti tu.

Daca totusi nu te ia in serios, spune-i ca aceasta casatorie suna prea abstract pentru tine si ca tu ai nevoie de mai mult. Lasa-i timp de gandire – eventual, puteti face o mica pauza in relatia voastra, astfel incat sa aiba si el timp sa se gandeasca. O casnicie se face in doi si ar fi pacat sa iei tu singura o decizie, intr-un sens sau altul.

Dra­ga Adina, totul se discuta si to­tul se negociaza. Si este foarte important pentru tine sa inveti sa-ti exprimi dorintele si temerile..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top