Now Reading
Nu ma plac parintii lui

Nu ma plac parintii lui

Acum 2 luni am inceput o relatie cu un barbat mai mare cu 7 ani decat mine, eu am 23 de ani, iar el 30. Problema este ca parintii lui nu ma plac, desi nu m-au vazut decat de 2 ori si nici macar nu au incercat sa ma cunoasca. Si ii tot spun partenerului meu ca nu sunt pentru el, ca sunt prea mica, o sa ma plictisesc repede. Partenerul meu a avut inainte o relatie cu o fata de varsta mea care l-a inselat, el suferind mult dupa. Ma gandesc ca parintii lui incearca sa fie protectori, dar totusi nu trebuie sa generalizeze si sa imi rapeasca mie sansa. Nu pot sa zic ca momentan partenerul meu e foarte influentat de parerea lor, dar cred ca daca o sa mai insiste mult parintii lui pana la urma o sa cedeze… Ce ar trebui sa fac ca sa nu se ajunga la asta?

Intrebare pusa de: ciutan, 23

Raspunsul psihologului:

In primul rand cred ca perioada de de 2 luni despre care vorbiti este foarte scurta pentru a va face o impresie definitiva atat despre prietenul dvs cat si despre parintii lui. Trebuie sa le oferiti ocazia de a va cunoaste, iar acest lucru nu se poate cu forta sau in presiune. Poate ca nu doar parintii lui sunt protectori, poate ca si prietenul dvs are un scut protector de sine in ceea ce va priveste si acest lucru se transmite implicit parintilor.

Trebuie sa aveti rabdare cu toata lumea, si mai ales cu prietenul dvs, pentru a va putea cunoaste in diverse situatii de viata, in diverse ipostaze si relatii sociale. Cunoasterea cuiva si mai ales castigarea increderii in cineva, au etapele lor proprii de dezvoltare. Asadar, oferiti-le sansa tuturor sa va cunoasca si sa va vada ca atare, rupta de umbra si gustul amar ( reprezentarea ) lasate de fosta prietena. Sunteti o alta persoana, asadar gasiti ocazii pentru a va arata asa cum sunteti si pentru a incerca sa scapati de comparatiile inevitabile, dar simpliste, pe care oamenii le fac de obicei. Succes!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top