Now Reading
Nu vreau sa imi traumatizez fiul

Nu vreau sa imi traumatizez fiul

Sunt in divort .Baietelul cel mic de 3 ani nu a vrut sa vina cu mine acasa unde locuieste cu celelalte 2 surori ale lui. Cand am vrut sa il iau in aceasta seara a inceput sa tipe si sa spuna ca vrea sa stea la tati. El era de fata si nu ma ajuta deloc uitandu-se cu tristete la baietel si rugandu-ma sa il las peste noapte. Fostul sot lucreaza noaptea iar cel mic ramine singur cu fosta soacra. Dimineata vreau sa imi iau copilul cu mine acasa. Mi sa rupt sufletul. Va rog dati-mi un sfat, cum sa procedez astfel incat sa nu-mi traumatizez fiul.

Intrebare pusa de: gabriela, 34

Raspunsul psihologului:

Situatia este este destul de incurcata si in curs de a se incurca mai tare. Pentru a reduce la minim acest lucru trebuie sa intelegeti ca nu copilul hotaraste programul parintilor. Care au fost beneficiile de a ramane peste noapte? Nu mentionati nimic despre relatia dvs cu el, despre relatia lui cu surorile. Ar fi ramas in atentia totala a bunicii.

Care sunt relatiile in aceasta directie din moment ce copilul a ales/preferat aceasta varianta si nu cea propusa de dvs? Ce se intampla cu surorile? Din scrisoarea dvs nu reiese daca aceste fetite merg si ele la tata si care este pozitia lor fata de aceasta situatie? Pare ca va deranjeaza ca sotul nu a luat o pozitie ferma. Dar care este fundalul general al divortului? Acest comportament va nemultumeste? Simtiti ca are loc un santaj emotional?

Adultii trebuie sa se sprijine reciproc si sa ajunga la intelegerea comuna privind copii. In acest sens, timpul alocat celor mici trebuie bine gandit, anticipat, copiii instiintati iar limitele respectate de toata lumea.
Reintorcandu-ma la rugamintea dvs, as reitera repozitionarea, reinvestirea parentala – adica a dvs si a sotului. Adultii hotarasc si nu cei mici!
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top