Now Reading
Prioritatea sotiei mele este sora ei!

Prioritatea sotiei mele este sora ei!

Buna ziua Andreea, eu si sotia mea suntem casatoriti de 8 ani, perioada in care am avut nenumarate probleme, aproape toate avand la baza familia ei, niste oameni pusi pe capatuiala in fel si chip. Problema cea mai mare a venit de la sora sotiei mele aceasta fiind mai mica cu 4 ani decat sotia mea. Nu stiu dar am am avut mereu impresia ca prioritare sunt sora si familia ei. Noi avem si un copil acum plus ca cel de-al doilea se afla pe drum. Se pare ca nu mai scap nici intr-un fel de aceasta sora care intr-un fel sau altul se insereaza in familia mea. Aceasta sora are si un caracter nu tocmai ok. Mentionez ca dialogurile intre mine si sora au incetat in urma cu 6 ani de zile. Nu inteleg de ce nu isi vede de treaba ei, sa se marite sau… eu stiu ce sa mai zic. Simt ca ne distruge familia si nu de acum plus ca sotia mea se pare ca ori e dominata de ea, ori nu isi da seama. Nu stiu ce sa mai fac. Astept cu nerabdare un sfat. Multumesc.

Intrebare pusa de: adolf, 39

Raspunsul psihologului:

Nu stiu daca nu cumva aceasta sora va starneste alte probleme mai vechi si mai profunde din relatia dvs si ca ea este mai usor de luat in colimator si de criticat decat sa va uitati in propria ograda si sa incercati sa vedeti cum de ati ajuns aici, in acest punct. Nu inteleg foarte clar cum sa va ajut si ce as putea sa spun, altceva decat ca lucrurile se clarifica pe rand si nu in mai multe planuri. Din scrisoare reiese ca ati fi avut probleme si de alt gen, altele decat cele cu originea in aceasta relatie a familiei sotiei. Asadar as incepe clarificarea de aici, impreuna si fiecare in felul si in relatia cu rudele sale. Daca nu se pot pune niste limite si niste bariere in acest sens, desigur exista o problema si ar trebui vazuta care ar putea fi sursa acestei greutati. Pot exista multe cauze si motive, poate chiar inconstiente, la care sa nu va puteti gandi dvs si pe care doar ei sa le stie.
Ce v-ati dori dvs? Care are fi situatia ideala din punctul dvs de vedere si de ce nu se poate obtine?
Inteleg ca de 6 ani nu ati discutat direct cu aceasta sora ‘bagareata’. Ce s-a intamplat atunci? Cum s-au finalizat lucrurile? Care este perceptia dvs la ei in familie?
Sunt inca multe lucruri de aflat si discutat si abia apoi de clarificat. Ceea ce ar urma ar fi un efort colectiv iar aici dvs si de asemenea sotia dvs trebuie sa va clarificati obiectivul, scopul!!!Exista ceva comun, nu, ce ar fi de facut?! Cine ce are de facut?! Samd
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top