Now Reading
Probleme la job

Probleme la job

Ma aflu intr-o situatie foarte ciudata. Acum sunt in concediul pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani. Functia de la locul de munca este de sef, inainte de a intra in concediu am recomandat ca in locul meu sa ramana o colega, acum aceasta imi transmite prin diverse alte colege ca daca mai vin in vizita le va intocmi acestora referat si va propune ca ele sa fie sanctionate. Eu nu am mers in mod expres sa vizitez colegii, am mers sa vizitez copiii, noi lucram cu copii.

Intrebare pusa de: Dobarcean, 38

Raspunsul psihologului:

Lipseste intrebarea. Lucrul acesta nu este deloc intamplator. Denota faptul ca iti este teama sa iti exprimi dorintele si cauti pe cat posibil sa eviti confruntarile. Ori tocmai asta trebuie sa inveti sa faci. Sa iti exprimi dorintele clar si sa iti confrunti temerile.

Nu este tocmai usor, stiu asta. Dar stiu de asemenea ca nimic nu este mai chinuitor decat o viata traita in teama. Hai sa exploram putin aceste temeri. Ti-e teama ca o sa-ti ia locul si o sa ramai pe dinafara? Te infurie ingratitudinea ei? Tu ai propus-o si ea, uite, cum te rasplateste! Esti indignata, revoltata, furioasa?

Este ok sa simti astfel de lucruri. Te invit sa exprimi, sa verbalizezi aceste emotii chiar si numai fata de tine insati. A confrunta aceste emotii, a-ti permite sa le traiesti pe deplin este partea cea mai importanta si in acelasi timp cea mai sigura cale catre dizolvarea lor.

Dupa ce faci asta si ai dobandit o stare de calm, stabileste clar ce iti doresti si de ce anume ti-e teama. Ajunsa in etapa aceasta, Cum ar fi sa iti suni inlocuitoarea si sa-i propui sa stati de vorba la o cafea?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top