Now Reading
Scoala ar trebui sa fie pe primul plan

Scoala ar trebui sa fie pe primul plan

Sunt mama unei fete de 14 ani si de curand are prieten. S-au cunoscut pe net. Am incercat sa-i explic ca sunt de acord dar scoala ar trebui sa fie pe primul plan problema mea este ca in starea de fericire la care este ea acum nu stiu cum s-o mai iau si daca ma fac inteleasa. Sotul meu este plecat din tara, lucreaza in Germania. Ideea este ca la anul o asteapta examenele (este in clasa a VIII-a), iar respectivul baiat a renuntat la scoala in favoarea muncii.Un sfat de specialist chiar mi-ar prinde bine. Va multumesc.

Intrebare pusa de: Yda, 37

Raspunsul psihologului:

Din mesajul dumneavoastra nu reiese daca fata mai trece pe la ore si ce fel de note ia acum. Nici ce are ea de gand sa faca in privinta examenelor care o asteapta. Dumneavoastra pare sa va fie teama ca va renunta la scoala prin imitatie, pentru ca prietenul ei a renuntat la scoala.

Probabil ca nu aveti prea multa incredere in ea ca va reusi sa se descurce. Poate ca ea stie ce are de facut. In acelasi timp pare ca il considerati pe prietenul ei un soi de adversar, in sensul ca fata ar fi nevoita sa aleaga intre ce ii spuneti dumneavoastra sa faca si ce credeti dumneavoastra ca isi doreste el pentru ea.

Ce-ar fi sa discutati cu amandoi ? In functie de raspunsul pe care il veti primi (este posibil ca prietenul ei s-o incurajeze sa invete si sa-si ia examenele), veti hotari mai departe ce aveti de facut.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top