Now Reading
Sunt convinsa ca sufar de depresie

Sunt convinsa ca sufar de depresie

Buna ziua! M-am hotarat sa cer ajutorul unui specialist, pentru ca am nevoie de ajutor si pana acum, desi am incercat, nu m-am descurcat singura.
………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Am cautat pe net simptome si cauze ale depresiei si sunt convinsa ca sufar de depresie (lipsa poftei de viata, oboseala, lipsa de chef fata de absolut orice, tulburari de somn, viata sexuala e un dezastru, nu mai am incredere in mine deloc, la modul ca nici pe strada nu-mi mai vine sa ies…
………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Vreau sa va intreb daca ptr asta e nevoie de psiholog, psihiatru, psihanalist, psihoterapeut…
 

Intrebare pusa de: Ana

Raspunsul psihologului:

Singura va dati seama ca aveti nevoie de un ajutor calificat.

Psihiatrul trateaza boli psihice mai ales cu ajutorul medicamentelor (fara o consultatie e greu de stiut daca aveti nevoie de asa ceva), psihoterapeutul cu ajutorul cuvintelor, iar psihologul in general ofera consultanta si face evaluari.

Un psihoterapeut calificat este psiholog la baza (a absolvit o facultate de psihologie) si a urmat un proces de formare in forma de terapie pe care si-a ales-o.

Psihiatrul este medic, absolvent al unei facultati de medicina.

O sedinta de psihoterapie dureaza 45 sau 50 de minute si costa (din cate stiu eu) intre 50 si 120 RON. Uneori e nevoie de mai multe sedinte pe saptamana.

La psihoterapie apeleaza si persoane care nu au boli psihice. Pot fi curioase sa se auto-cunoasca, isi doresc sa formeze relatii mai bune sau pur si simplu vor sa-si imbunatateasca performantele si stilul de viata.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top