Now Reading
Tatal meu face atacuri de panica

Tatal meu face atacuri de panica

De aproape un an tatal meu face atacuri de panica. A mers la doctor i s-a prescris un tratament, s-a simtit mai bine insa de o saptamana nu vorbeste cu nimeni, decat cu mine, nu vrea sa mananace si refuza sa mearga la doctor. Va rog frumos spuneti-mi cum as putea sa-l conving sa accepte ca are nevoie de ajutorul unui specialist, eventual sedinte de terapie. Sunt extrem de speriata si ingrijorata. Va multumesc, o zi cat mai frumoasa.

Intrebare pusa de: Croitoru, 24

Raspunsul psihologului:

Tatal dumneavoastra are si unele avantaje de pe urma atacurilor lui de panica. Primeste atentie (pe a dvs in orice caz) si ingrijiri. Poate ca isi doreste (in sinea lui) mai mult sa fie principala preocupare a dumneavoatra decat sa scape de problema, de aceea refuza o psihoterapie.

Pe de alta parte probabil ca se simte infricosat de ce i se intampla, mai ales ca nu mai este chiar tanar (presupun). Insa in realitate atacurile de panica nu sunt periculoase, nu se moare din ele si se pot trata prin psihoterapie chiar si fara medicamente.

Cum ati putea sa-l convingeti sa se duca la un psihoterapeut, nu stiu. Din pacate multi oameni prefera sa ia medicamente sau sa traiasca in nefericire decat sa se dezvaluie in fata cuiva sau sa-si recunoasca nevoia de ajutor. Pentru a apela la un psihoterapeut, e necesar ca el sa-si doreasca sa se schimbe.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top