Now Reading
Triaj intre prieteni

Triaj intre prieteni

M-am hotarat sa fac un lucru care ma framanta de multa vreme: nu vreau sa-mi mai pierd timpul cu cei din lista mea de „prieteni“. Ma intalnesc din obligatie, din inertie, dar de foarte putine ori din placere. Simt ca aman o multime de lucruri care imi fac placere pentru ca nu am timp, dar accept cu multa usurinta sa ies cu acesti prieteni si sa imi pierd timpul in aceleasi discutii fara rezultat. Cum sa fac asta? Pentru ca nu vreau nici sa-i ranesc.

 

Intrebare pusa de: Tamara

Raspunsul psihologului:

Din punctul meu de vedere, tu treci printr-o schimbare a vietii si nevoile tale sunt altele, dorintele, preferintele. Ei nu au nicio vina, ba dimpotriva, sunt la fel. Nu si-au schimbat principiile si nici preocuparile. Draga noastra, tu esti cea care ai nevoie de alt fel de relatii, de alt fel de oameni cu care sa interactionezi. Nu este o tradare abandonul grupului actual.

Le poti spune relaxat ca nu poti ajunge nici de data asta la intalnirea voastra obisnuita. Faptul ca tu nu te mai simti in regula cu ei, nu este tocmai informatia pe care sa le-o comunici. (Felul cum comunicam conteaza enorm).Exista posibilitatea ca undeva in viitor sa traiesti nostalgia acestor momente si sa te intorci la ei. Par a fi genul de grup care ramane cu aceleasi obiceiuri si aceleasi glume ani la rand. Pentru a-ti face mai usoara despartirea sufleteasca de ei, te rog sa te gandesti cat de mult ti-a placut sa petreci timpul cu ei altadata, ce amintiri pastrezi din intalnirile cu ei.

Cat despre ce vrei sa faci pentru tine, cred ca este alta poveste. Cauta sa-ti stabilesti o noua lista de prioritati si sa-ti notezi in agenda cand si ce vrei sa faci: in prima saptamana, in a doua, si tot asa.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top