Now Reading
Viitorul meu profesional

Viitorul meu profesional

Va trimit acest mesaj fiindca sunt foarte derutata de viitorul meu profesional. In toamna incep ultimul an la o facultate de inginerie si nu totusi nu stiu unde ma indrept. De ce ? Fiindca intodeauna imi fac mereu planuri mari pe care le abordez, insa de care ma plictisesc extrem de repede si in final le abandonez. Astfel ca nu concretizez nimic. Deseori imi doresc lucruri contradictorii si „alerg” in mai multe directii, insa fie obosesc fie ma plictisesc. Aproape niciodata nu sunt multumita de ceea ce obtin si fie uit sa ma bucur de ce am obtinut si continuu sa caut mai mult , fie „ma culc pe o ureche” si pierd si ce am obtinut pana atunci. Simt ca e foarte mult haos in mintea si in viata mea si as vrea sa „fac curat”, insa nu stiu cum si de unde sa incep. Ati putea sa-mi sugerati anumite carti pe care sa le citesc sau sa-mi dati o idee la care sa meditez si care sa ma indrume spre „mine”? Caci de multe ori simt ca nu ma cunosc, ca nu ma inteleg, ca nu stiu ce vreau. Simt ca e un moment important in viata mea si vreau sa fac alegerea potrivita pt mine.

 

Intrebare pusa de: Oana, 22

Raspunsul psihologului:

Ma intreb de ce credeti ca veti gasi raspunsurile in carti sau intr-o singura idee. Si ma intreb acest lucru pentru ca dvs va doriti un raspuns la niste intrebari foarte complexe: „Cum sunt eu? Ce vreau de la mine? Ce vreau sa fac in viata?” in clipa cand ar trebuit sa luati o hotarare in privinta carierei dvs.
Va doriti lucruri contradictorii pentru ca in dvs zac tendinte contradictorii care duc la haosul despre care vorbiti. In dvs exista ceva ce va impiedica sa duceti la bun sfarsit ce ati inceput sau sa va bucurati de ce ati realizat. Mi se pare ca sunteti o persoana informata si suficient de in contact cu ea insasi incat sa-si ridice anumite probleme si sa mediteze la ce se afla in ea. Si totusi cereti o solutie ca o pilula magica, la fel de punctuala ca un parametru lipsa dintr-o demonstratie a unei teoreme. Intrebarea pe care eu o adresez e de ce ? Va e teama sa discutati fata in fata cu un psihoterapeut si preferati o carte impersonala. Credeti ca sunteti atat de lipsita de complexitate, incat o singura idee va poate „rezolva” ? Sperati ca, dupa ani de dezorientare, sa gasiti imediat, fara efort, solutia impecabila. Ei bine, mie mi se pare la fel de improbabil sa o gasiti instantaneu, ca si atunci cand ai incerca sa modelezi pe computer complexitatea creierului, personalitatii si experientei umane. De aceea recomandarea mea este sa discutati cu un psihoterapeut.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top