Now Reading
Alexandra Dariescu: „In muzica nu exista bariere si ceea ce ne uneste este pasiunea pentru ea, indiferent de gen.”

Alexandra Dariescu: „In muzica nu exista bariere si ceea ce ne uneste este pasiunea pentru ea, indiferent de gen.”

Revista Psychologies

Alexandra Dariescu are 28 de ani, este o pianista apreciata international si este prima romanca ce a concertat la Royal Albert Hall, la Londra, acompaniata de Filarmonica Regala Britanica. Este aceeasi scena pe care au evoluat Wagner, Verdi, The Beatles, Frank Sinatra si… Jay Z.

 

Ce efect emotional are ascultarea muzicii clasice? Asupra dvs. si a altora?

Alexandra Dariescu: Starea emotionala poate fi diferita, in functie de piesa pe care o ascult, dar este minunat faptul ca pot descoperi trairile compozitorului din momentul in care a scris acea piesa.

Muzica clasica poate fi o veritabila carte de istorie: in fiecare piesa ai sansa sa descoperi mediul social al compozitorului, modul in care era organizata societatea din care acesta facea parte.

Trebuie doar sa ai curiozitatea sa descoperi mesajul fiecarei piese si acea parte de lume care a fost comprimata in sunetul muzicii.

 

Ce efecte credeti ca are asupra oamenilor?

A. D.: Cred ca efectul muzicii este diferit de la om la om. Din fericire, suntem diferiti si percepem muzica diferit.

In muzica nu exista bariere si ceea ce ne uneste este pasiunea pentru ea, indiferent de gen.

 

Povestiti, va rugam, cateva detalii din biografia dvs. muzicala.

A. D.: Am inceput studiul pianului la varsta de sapte ani si mama a fost cea care mi-a insuflat pasiunea pentru muzica clasica si pian.

Pentru mine, pianul a fost dragoste la prima vedere, un instrument impunator, complex, enigmatic, ale carui taine simteam ca merita sa fie descoperite.

Doi ani mai tarziu, urcam pe scena si sustineam primul meu concert cu orchestra. Au fost multe emotii, insa, in momentul in care m-am asezat in fata pianului, am simtit ca imi este aliat, ca suntem o echipa care poate sa faca fata oricarei provocari.

Si acum, la 20 de ani de la primul meu concert cu orchestra si debutul meu in cariera pianistica, sentimentele au ramas aceleasi…

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top