Melania Medeleanu – scurt interviu

Melania Medeleanu, prezentatoare Realitatea TV


Ati studiat psihologia. Cum se mai manifesta azi vechile interese?

–  Tot mai acut. Vorbesc mai putin, ascult mai mult. Sunt mai atenta la limbajul nonverbal. Ma implic mai mult acolo unde simt ca pot face ceva.

Mai cititi carti de specialitate?
–  Da. S-a intamplat sa cunosc in ultima vreme oameni din domeniu, de care m-am apropiat. Mai mult decat atat, ei au trezit in mine dorinte adormite, inclusiv pe aceea de a deveni terapeut.

Daca ati ramane pe o insula pustie care ar fi cele 5 carti, 5 filme si 5 oameni pe care i-ati dori cu dvs?
Daca as avea cate 5 din fiecare, insula n-ar mai fi pustie. Ne-am inmulti pe data, am scrie alte carti, apoi le-am transforma in scenarii si n-ar mai dura mult pana cand despre vietile noastre s-ar putea face filme. Aveti mila, nu ma puneti sa fac astfel de selectii.

Ce va sperie cu adevarat?
–  N-am o teama ucigatoare. Nu ma urmareste o frica de care sa nu scap. Am temeri mici – pe care incerc sa mi le explic si sa le rezolv. De pilda azi m-m speriat c-o sa-mi moara leandrul:)

Aveti ceva ce regretati?
–  Da. Faptul ca m-am risipit prea mult in actiuni sau simtiri fara valoare. Ca am amanat prea mult sa reglez relatii sau nemultumiri. Am pierdut timp. Acum insa sunt in recuperari.

Care au fost momentele cele mai fericite ale vietii de pana azi?
–  Am o amintire cu mine jucandu-ma cu mama. Sunt in bratele ei si ea ma arunca si ma prinde. Fericirea in cea mai pura forma a sa: siguranta, afectiune, bucurie, iubire. Sigur ca am fost de foarte multe ori fericita. Dar uitandu-ma in urma, asociez fericirea cu iubirea. E elementul ei esential.

Melania Medeleanu, prezentatoare Realitatea TV

Ce dorinta neimplinita aveti?
–  N-am reusit sa salvez lumea. Dar nu abandonez proiectul.

Daca ar fi sa alegeti un titlu de film pentru viata dvs… care ar fi?
–  City Of Angels – traiesc intr-o lume cu ingeri timizi carora am avut norocul sa le simt aripile.

Foto: Arhiva Edipresse (Cosmin Gogu, Sebastian Enache)

Comentează și tu
Recomandări
Simona Voicescu: Masculinitatea nu înseamnă agresivitate, feminitatea nu înseamnă slăbiciune
Simona Voicescu: Masculinitatea nu înseamnă agresivitate, feminitatea nu înseamnă slăbiciune

Simona Voicescu este juristă și luptă pentru victimele violenței domestice. Am ales-o pentru coperta Psychologies pentru că se împlinește un an de la #metoo și vrem să discutăm despre valul acesta, și pentru că femeile ca ea trebuie să devină reperul altor fete și femei. Împreună putem schimba paradigma și putem face lumea mai prietenoasă pentru oricine, femeie, bărbat sau copil.

Citeste
Mirela Oprișor - Fiecare cuplu e diferit. Dar cred că îți trebuie mult umor și răbdare...
Mirela Oprișor – Fiecare cuplu e diferit. Dar cred că îți trebuie mult umor și răbdare…

Pe Mirela Oprișor o știm din rolul Aspirinei din serialul Las Fierbinți, făcut de PRO TV. O femeie simpatică și caldă, amatoare de simplitate, pentru care celebritatea e doar un pretext de a chema oamenii să audă mesajul ei, nu un scop în sine. O filozofie bună de luat cu împrumut.

Citeste
5 scriitoare despre lectură, literatură și viață
5 scriitoare despre lectură, literatură și viață

În lumea aceasta plină de vedete de televiziune, noi ne-am gândit că trebuie să le promovăm pe cele din bibliotecă. Sau, în fine, pe cele care au stat mult acolo (și mai stau încă). Într-o lume de Kardashians, să mai vedem ce au de spus și doamnele intelectuale, scriitoarele…

Citeste
Melania Medeleanu - scurt interviu
Melania Medeleanu – scurt interviu

„Am o amintire cu mine jucandu-ma cu mama. Sunt in bratele ei si ea ma arunca si ma prinde. Fericirea in cea mai pura forma a sa: siguranta, afectiune, bucurie, iubire. Sigur ca am fost de foarte multe ori fericita. Dar uitandu-ma in urma, asociez fericirea cu iubirea. E elementul ei esential.”

Citeste
Monica Petrică - Îmi păstrez partea ludică, inocența sufletului, copilul interior
Monica Petrică – Îmi păstrez partea ludică, inocența sufletului, copilul interior

Este prim-balerina Operei Naționale. Are o grație care nu e doar de ordin fizic. Până și felul cum articulează consoanele, cu fraze ca niște piruete, este grațios. Monica Petrică vorbește, în cele ce urmează, despre balet și filozofia ei de viață.

Citeste
Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu - „Lider este cel care influențează în bine viața altora“
Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu – „Lider este cel care influențează în bine viața altora“

Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu sunt fondatorii proiectului MagiCAMP, tabăra dedicată copiilor cu afecțiuni oncologice, de care se bucură anual tot mai mulți copii pe care viața nu i-a răsfățat. Amândoi muncesc pe brânci, se luptă cu sistemul, cu reglementările nefericite ale statului, dar spun că e cel mai semnificativ lucru din viețile lor.

Citeste