Conține multe substanțe nutritive ce asigură o bună activitate cerebrală și ajută memoria. Spanacul conține și acid folic, eficient în încetinerea deficențelor de memorie.
Gălbenușul ouălelor conține lecitină și vitamina B7 ce ajută la dezvoltarea creierului și la stimularea memoriei. De asemenea, ouăle de prepeliță sunt eficiente în protecția celulelor nervoase.
Bogat în acizi graşi Omega 3, peștele menține sănătatea creierului și ajută la dezvoltarea memoriei și a puterii de concentrare.
Sporesc capacitatea de memorare. De asemenea, morvocii galbeni conțin luteină și sunt eficienți în păstrarea inteligenței cristalizate, abilitatea de a utiliza cunosțințele și experiența dobândite odată cu vârsta.
Nucile sunt bogate în proteine, fibre și grăsimi benefice. De asemenea, conțin vitamina E ce susține funcțiile cognitive. Te ajută să reții mai ușor informația, asigură o bună oxigenare a creierului și protejează memoria.