Lipsit de grasimi animale si bogat in nutrienti, este cea mai buna alternativa care inlocuieste laptele de vaca. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa consumi lapte vegetal.
Laptele vegetal nu are colesterol. Cu exceptia laptelui de cocos, care este bogat in grasimi vegetale saturate, toate celelalte sortimente nu contin colesterol. Laptele de soia ajuta la scaderea colesterolului si diminueaza astfel riscurile cardio-vasculare.
Laptele vegetal este bogat in acizi grasi esentiali. Mai mult de doua treimi din lipidele lor sunt nesaturate, asadar, indispensabile echilibrului nostru si sanatatii celulelor.
Proteinele din laptele vegetal sunt de foarte buna calitate. Laptele de soia contine toti acizii aminati esentiali. Are aproape 4% proteine, la fel ca si laptele de vaca. Laptele de migdale si alune, de asemenea. Doar laptele de orez este aproape lipsit de proteine.
Laptele vegetal are tot atata calciu ca si laptele de origine animala si intr-o forma la fel de asimilabila. Laptele de migdale si cel de alune contin calciu in mod natural.
Contine glucide care dau energia de baza a muschilor si a creierului. Le gasesti in laptele de orez, ovaz si castane.
Citeste si:
Care este cantitatea de zahar continuta de fructe?
Vitamine esentiale pentru sanatatea ta
Foto: shutterstock.com