De ce e bine să consumăm ulei de cânepă
Uleiul de cânepă este lăudat de toate publicațiile, iar nutriționiștii îl recomandă cu maximă încredere. Uite de ce.
Cele mai mari beneficii pe care le are organismul, atunci când consumăm ulei de cânepă, provin de la raportul aproape ideal Omega 6-Omega 3 din acest ulei, cu un puternic efect antiinflamator asupra corpului.
Citește și:
Te-ai lăsat de carne? Cum să menții un echilibru nutrițional
Cum devine psihicul inamicul dietei
Totodată, acești acizi grași asigură buna funcționare a creierului și a inimii, redau strălucirea și sănătatea pielii și susțin sistemul imunitar.
Uleiul de cânepă conține foarte puține grăsimi saturate (grăsimile saturate sunt grăsimile rele pentru organism), consumul său, în cadrul unui stil de viață echilibrat, reducând riscurile creșterii colesterolului și apariției bolilor cardiovasculare.
Uleiul de cânepă conține și un procent bun de aminoacizi, fiind recomandat în dieta sportivilor, post antrenament, pentru refacerea și construirea masei musculare.
Pentru a folosi din plin toate beneficiile date de uleiul de cânepă presat la rece, este ideal să îl adăugăm în salate sau mâncăruri, la finalul procesului de gătire.
Datorită gustului de nucă, se combină bine cu orez brun, cu legume coapte, în supe-creme și chiar cu pește. Nu se folosește pentru prăjire sau gătire, din cauza pragului foarte mic de ardere, care îl face să devină toxic la temperaturi mari și să își piardă proprietățile nutritive.
De Alina Trifu, consilier în nutriție, terapeut în terapii complementare, cu specializare în nutriție, diete și stil de viață, [email protected], www.ihealth.com.ro
Foto: Shutterstock