Rosii umplute cu pasta de masline

Ingrediente:

Pentru 4 portii:

  • 4 rosii;
  • 100 g branza de vaci;
  • 50 g de smantana;
  • 100 g masline verzi;
  • 50 g unt;
  • patrunjel verde;
  • sare, piper.

Preparare:

Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos sa se scurga.

Maslinele se curata de samburi si se pun in vasul de tocat. Se maruntesc timp de 5-6 secunde.

Maslinele tocate impreuna cu branza de vaci se amesteca intr-un castron, apoi se adauga untul moale si smantana. Amestecul se omogenizeaza cu telul, potrivindu-se gustul cu sare si piper.

Rosiile se umplu cu aceasta pasta apoi se asaza pe platou cu taietura in sus. La final, se orneaza cu patrunjel verde.

Comentează și tu
Recomandări
Gateste somon salbatic ca Chef FOA
Gateste somon salbatic ca Chef FOA

O reteta oferita de Chef FOA ce face parte din juriul MasterChef si echipa Flavours Food Design, si are in subordine opt bucatarii ale unor cunoscute restaurante din Bucuresti, printre care Biutiful, Biutiful By the Lake, Fratelli, Le Bistro, Willbrook Platinum Business & Convention Center.

Citeste
Creveti la gratar

Ingrediente: Pentru 4 portii: 10 creveti mari; 1 lingura de ulei. Pentru sos: 6 linguri de ulei de masline; zeama de la 1 lamaie; 1 catel de usturoi; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Cu un cutit bine ascutit se taie crevetii in doua pe lung si se curata de intestine. Se spala sub jet puternic […]

Citeste
Raci la cuptor
Raci la cuptor

Ingrediente: Pentru 4 portii: 400 g raci proaspeti; 100 ml ulei de masline; 2 cepe; 4 rosii; 150 g branza de oaie; patrunjel verde; oregano uscat; sare, piper. Preparare: Ceapa se curata, se spala, se toca marunt si se prajeste in ulei de masline pana devine sticloasa. Rosiile se cresteaza, se oparesc, apoi li se […]

Citeste
Rosii umplute cu pasta de masline

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 100 g branza de vaci; 50 g de smantana; 100 g masline verzi; 50 g unt; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos […]

Citeste
Rosii umplute cu sunca

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 200 g sunca de Praga; 1 lingura mustar; 2 linguri de maioneza; 1 lingura de smantana; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos […]

Citeste
Rulada din carne de pui

Ingrediente: Pentru 4 portii: 500 g carne de pui fara piele, grasime sau os; 300 ml de vin alb; 50 g de fisitic; 2 oua; 1 lingura de pesmet; 2 linguri de ulei; sare, piper. Preparare: Carnea de pui se toaca marunt, apoi se adauga 2 linguri de vin alb, pesmetul, ouale, fisticul curatat de […]

Citeste