Ardei umpluti

Ingrediente:

Pentru 4 portii:

  • 8 ardei grasi;
  • 200 g de carne tocata (vita in amestec cu porc este varianta clasica, dar se poate inlocuio cu piept de pui);
  • 100 g de orez;
  • 1 ou;
  • 1 ceapa;
  • 1 lingura de ulei (in cazul in care carnea nu este deloc grasa);
  • jumatate de cana de bulion;
  • 1 legatura de marar verde;
  • o legatura de patrunjel verde;
  • sare, piper.

Preparare:

Carnea tocata se pune intr-un castron, apoi se adauga: orezul, verdeata si ceapa tocate marunt, oul crud, sarea si piperul.

Ardeii se spala si li se scot cotoarele, pastrandu-i intregi, Apoi se umplu cu amestecul de mai sus.

Ardeii astfel umpluti se asaza pe fundul oalei , pe un singur rand. (Trebuie aleasa o oala de care mancarea nu se prinde.)

Bulionul se toarna peste ardei, apoi se acopera cu apa si se pune oala la fiert. In timbul fierberii, trebuie completata apa, pe masura ce scade.

Se servesc calzi, cu iaurt sau smantana pe deasupra,

Comentează și tu
Recomandări
Gateste somon salbatic ca Chef FOA
Gateste somon salbatic ca Chef FOA

O reteta oferita de Chef FOA ce face parte din juriul MasterChef si echipa Flavours Food Design, si are in subordine opt bucatarii ale unor cunoscute restaurante din Bucuresti, printre care Biutiful, Biutiful By the Lake, Fratelli, Le Bistro, Willbrook Platinum Business & Convention Center.

Citeste
Creveti la gratar

Ingrediente: Pentru 4 portii: 10 creveti mari; 1 lingura de ulei. Pentru sos: 6 linguri de ulei de masline; zeama de la 1 lamaie; 1 catel de usturoi; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Cu un cutit bine ascutit se taie crevetii in doua pe lung si se curata de intestine. Se spala sub jet puternic […]

Citeste
Raci la cuptor
Raci la cuptor

Ingrediente: Pentru 4 portii: 400 g raci proaspeti; 100 ml ulei de masline; 2 cepe; 4 rosii; 150 g branza de oaie; patrunjel verde; oregano uscat; sare, piper. Preparare: Ceapa se curata, se spala, se toca marunt si se prajeste in ulei de masline pana devine sticloasa. Rosiile se cresteaza, se oparesc, apoi li se […]

Citeste
Ardei umpluti

Ingrediente: Pentru 4 portii: 8 ardei grasi; 200 g de carne tocata (vita in amestec cu porc este varianta clasica, dar se poate inlocuio cu piept de pui); 100 g de orez; 1 ou; 1 ceapa; 1 lingura de ulei (in cazul in care carnea nu este deloc grasa); jumatate de cana de bulion; 1 […]

Citeste
Rosii umplute cu sunca

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 200 g sunca de Praga; 1 lingura mustar; 2 linguri de maioneza; 1 lingura de smantana; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos […]

Citeste
Rosii umplute cu pasta de masline

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 100 g branza de vaci; 50 g de smantana; 100 g masline verzi; 50 g unt; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos […]

Citeste