Chiftelute

Ingrediente:

Pentru 4 portii:

  • 500 g carne tocata de vita sau amestec cu porc;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 1 ceapa;
  • 1 ou;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • pesmet;
  • ulei;
  • sare, piper.

Preparare:

Ceapa si patrunjelul verde se toaca marunt. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Oul se bate putin, cat sa se amestece albusul cu galbenusul.

Toate cele de mai sus + 4 linguri de ulei (daca este o carne foarte slaba), 2 linguri de pesmet, sare, piper + carnea se amesteca bine intr-un castron (cu mana, altfel e foarte greu).

Cu mana uda, se modeleaza chiftelele, apoi se pun la prajit in uleiul incins si se intorc pe ambele parti. Se scot si si se scurg de ulei pe o hartie absorbanta.

Se pot servi cu piure de cartofi si cu un sos usor de rosii.

Comentează și tu
Recomandări
Gateste somon salbatic ca Chef FOA
Gateste somon salbatic ca Chef FOA

O reteta oferita de Chef FOA ce face parte din juriul MasterChef si echipa Flavours Food Design, si are in subordine opt bucatarii ale unor cunoscute restaurante din Bucuresti, printre care Biutiful, Biutiful By the Lake, Fratelli, Le Bistro, Willbrook Platinum Business & Convention Center.

Citeste
Creveti la gratar

Ingrediente: Pentru 4 portii: 10 creveti mari; 1 lingura de ulei. Pentru sos: 6 linguri de ulei de masline; zeama de la 1 lamaie; 1 catel de usturoi; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Cu un cutit bine ascutit se taie crevetii in doua pe lung si se curata de intestine. Se spala sub jet puternic […]

Citeste
Raci la cuptor
Raci la cuptor

Ingrediente: Pentru 4 portii: 400 g raci proaspeti; 100 ml ulei de masline; 2 cepe; 4 rosii; 150 g branza de oaie; patrunjel verde; oregano uscat; sare, piper. Preparare: Ceapa se curata, se spala, se toca marunt si se prajeste in ulei de masline pana devine sticloasa. Rosiile se cresteaza, se oparesc, apoi li se […]

Citeste
Chiftelute

Ingrediente: Pentru 4 portii: 500 g carne tocata de vita sau amestec cu porc; 2-3 catei de usturoi; 1 ceapa; 1 ou; 1 legatura de patrunjel; pesmet; ulei; sare, piper. Preparare: Ceapa si patrunjelul verde se toaca marunt. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Oul se bate putin, cat sa se amestece albusul cu galbenusul. […]

Citeste
Rosii umplute cu sunca

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 200 g sunca de Praga; 1 lingura mustar; 2 linguri de maioneza; 1 lingura de smantana; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos […]

Citeste
Rosii umplute cu pasta de masline

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 100 g branza de vaci; 50 g de smantana; 100 g masline verzi; 50 g unt; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos […]

Citeste