Galuste cu prune

Ingrediente:

Pentru 6 portii:

  • 350 g de faina;
  • 1 ou;
  • 1 lingurita de zahar tos;
  • 1 ceasca de zahar pudra;
  • 500 g de prune;
  • 50 g de unt;
  • 100 g de nuca macinata;
  • 100 g de pesmet rumenit;
  • sare.

Preparare:

Se prepara un aluat din faina, ou, 1 lingurita de zahar tos, si 4-6 linguri de apa calda. Se intinde o foaie de 1/2 cm grosime.

Se taie din aluat discuri cu ajutorul unui pahar.

Prunele se spala, se taie in doua si se indeparteaza samburii; jumatatile de prune se pudreaza cu zahar.

Pe fiecare disc de aluat se asaza cate o jumatate de pruna cu partea taiata in sus, apoi se suprapun doua cate doua, cu prunele la mijloc si se apasa pe margini ca sa se lipeasca.

Intr-o oala mare cu apa clocotita si putin sarata se pun galustele la fiert. Cand se ridica la suprafata, se scot cu o paleta si se scurg.

Inainte de a se raci, se dau prin untul topit, apoi prin pesmet, nuca si zaharul pudra amestecate.

Comentează și tu
Recomandări
Gateste somon salbatic ca Chef FOA
Gateste somon salbatic ca Chef FOA

O reteta oferita de Chef FOA ce face parte din juriul MasterChef si echipa Flavours Food Design, si are in subordine opt bucatarii ale unor cunoscute restaurante din Bucuresti, printre care Biutiful, Biutiful By the Lake, Fratelli, Le Bistro, Willbrook Platinum Business & Convention Center.

Citeste
Creveti la gratar

Ingrediente: Pentru 4 portii: 10 creveti mari; 1 lingura de ulei. Pentru sos: 6 linguri de ulei de masline; zeama de la 1 lamaie; 1 catel de usturoi; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Cu un cutit bine ascutit se taie crevetii in doua pe lung si se curata de intestine. Se spala sub jet puternic […]

Citeste
Raci la cuptor
Raci la cuptor

Ingrediente: Pentru 4 portii: 400 g raci proaspeti; 100 ml ulei de masline; 2 cepe; 4 rosii; 150 g branza de oaie; patrunjel verde; oregano uscat; sare, piper. Preparare: Ceapa se curata, se spala, se toca marunt si se prajeste in ulei de masline pana devine sticloasa. Rosiile se cresteaza, se oparesc, apoi li se […]

Citeste
Galuste cu prune

Ingrediente: Pentru 6 portii: 350 g de faina; 1 ou; 1 lingurita de zahar tos; 1 ceasca de zahar pudra; 500 g de prune; 50 g de unt; 100 g de nuca macinata; 100 g de pesmet rumenit; sare. Preparare: Se prepara un aluat din faina, ou, 1 lingurita de zahar tos, si 4-6 linguri […]

Citeste
Rosii umplute cu sunca

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 200 g sunca de Praga; 1 lingura mustar; 2 linguri de maioneza; 1 lingura de smantana; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos […]

Citeste
Rosii umplute cu pasta de masline

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 100 g branza de vaci; 50 g de smantana; 100 g masline verzi; 50 g unt; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos […]

Citeste