Zacusca

Ingrediente:

Pentru 4 portii:

  • 1 kg de vinete;
  • 1 kg de ardei capia sau grasi rosii;
  • 4 rosii;
  • 1 capatana de usturoi,
  •  ulei;
  • sare, piper boabe.

Preparare:

Vinetele si ardeii se coc pe plita sau pe o tabla. Ardeii copti se pun intr-un castron, se presara sare peste ei si se acopera cu un capac: asa se vor curata mai usor.

Ceapa tocata marunt se caleste impreuna cu usturoiul curatat si taiat in feliute subtiri.

Rosiile se oparesc, se curata de pielite si se zdrobesc (eventual, se dau prin masina de tocat).

Vinetele si ardeii se curata de pielite, apoi vinetele se paseaza iar ardeii se toaca marunt.

Toate aceste ingrediente se amesteca, se adauga boabe de piper sau alte condimente, dupa gust, si se pun la fiert pana cand compozitia se omogenizeaza si scade. Trebuie amestecat des, ca sa nu se prinda.

In cantitati multiplicate proportional, se poate conserva pentru iarna. Uleiul se va ridica deasupra si va servi ca un sigiliu impotriva aerului si bacteriilor.

Comentează și tu
Recomandări
Gateste somon salbatic ca Chef FOA
Gateste somon salbatic ca Chef FOA

O reteta oferita de Chef FOA ce face parte din juriul MasterChef si echipa Flavours Food Design, si are in subordine opt bucatarii ale unor cunoscute restaurante din Bucuresti, printre care Biutiful, Biutiful By the Lake, Fratelli, Le Bistro, Willbrook Platinum Business & Convention Center.

Citeste
Creveti la gratar

Ingrediente: Pentru 4 portii: 10 creveti mari; 1 lingura de ulei. Pentru sos: 6 linguri de ulei de masline; zeama de la 1 lamaie; 1 catel de usturoi; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Cu un cutit bine ascutit se taie crevetii in doua pe lung si se curata de intestine. Se spala sub jet puternic […]

Citeste
Raci la cuptor
Raci la cuptor

Ingrediente: Pentru 4 portii: 400 g raci proaspeti; 100 ml ulei de masline; 2 cepe; 4 rosii; 150 g branza de oaie; patrunjel verde; oregano uscat; sare, piper. Preparare: Ceapa se curata, se spala, se toca marunt si se prajeste in ulei de masline pana devine sticloasa. Rosiile se cresteaza, se oparesc, apoi li se […]

Citeste
Zacusca

Ingrediente: Pentru 4 portii: 1 kg de vinete; 1 kg de ardei capia sau grasi rosii; 4 rosii; 1 capatana de usturoi,  ulei; sare, piper boabe. Preparare: Vinetele si ardeii se coc pe plita sau pe o tabla. Ardeii copti se pun intr-un castron, se presara sare peste ei si se acopera cu un capac: […]

Citeste
Rosii umplute cu sunca

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 200 g sunca de Praga; 1 lingura mustar; 2 linguri de maioneza; 1 lingura de smantana; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos […]

Citeste
Rosii umplute cu pasta de masline

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 100 g branza de vaci; 50 g de smantana; 100 g masline verzi; 50 g unt; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos […]

Citeste