Now Reading
Salata cu ierburi, flori, frunze si felii de caise

Salata cu ierburi, flori, frunze si felii de caise

Revista Psychologies

Acum cinci mii de ani, in China crestea caisul salbatic. Fructul sau, numit „ochiul soarelui” de catre persani, a fost introdus in lumea greco-romana de catre Alexandru cel Mare. Cunoscuta in Franta din secolul al XV-lea, caisa a devenit apreciata abia trei sute de ani mai tarziu. De atunci au aparut zeci de varietati, timpurii sau tarzii: bergeron, con­sistenta si acidulata, lambertin, zemoasa si dulce, orangered, ule­ioa­sa si cu miros de tamaie, early blush, tandra si suava, jumbocot, acida, crocanta si enorma, care poate ajunge sa cantareasca si 200 de grame.

Ingrediente:

  • 8 caise consistente

Ierburi aromatice:

  • 8 fire de baraboi
  • 4 fire de coriandru
  • 8 fire de ceapa verde
  • o legatura de menta

50 grame din urmatoarele plante:

  • spanac
  • mustar
  • sfecla
  • rucola
  • 40 grame de coacaze
  • 50 grame de afine
  • 3 linguri ulei de migdale sau alune
  • 2 linguri otet cu miere
  • sare, piper macinat

Preparare:

Spala ierburile, plantele si fructele si lasa-le la scurs.

Culege florile ierbu­rilor si pu­ne restul ingredien­telor intr-o sala­tiera ma­re.

Taie caisele de o parte si de alta a samburelui, in felii subtiri, pe care sa pui din belsug pe patru farfurii plate.

Ames­teca intr-un bol uleiul si otetul si toarna continutul in salatiera. Amesteca delicat. Presara sare si piper si amesteca din nou.

Adauga conti­nutul din salatiera in cele patru farfurii si presara apoi coacaze si afine.

Orneaza cu florile ierburilor si serveste imediat. Presara jumatati de mig­dala sau lamele de alune proas­pete.

E o salata delicio­a­sa si originala ca antreu sau ala­turi de branza proaspata, sau de pui rece.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top