Ciorba de verdeturi

Ingrediente:

Pentru 4 portii:

  • 1 farfurie adanca plina cu verdeturi tocate: loboda, leustean, patrunjel, marar, ceapa verde, frunze de sfecla;
  • 2 l de apa;
  • 1 l de bors;
  • 3 linguri de orez;
  • 1 lingurita de zahar;
  • 1 galbenus;
  • sare.

Preparare:

Se pun la fiert verdeturile tocate.

Bursul se fierbe separat pana da intr-un clocot, apoi se adauga in oala cuverdeturi si se lasa sa mai fiarba impreuna pana dau din nou in clocot.

Cand este gata, inainte de a se lua de pe foc, se adauga galbenusul batut.

Comentează și tu
Recomandări
Gateste somon salbatic ca Chef FOA
Gateste somon salbatic ca Chef FOA

O reteta oferita de Chef FOA ce face parte din juriul MasterChef si echipa Flavours Food Design, si are in subordine opt bucatarii ale unor cunoscute restaurante din Bucuresti, printre care Biutiful, Biutiful By the Lake, Fratelli, Le Bistro, Willbrook Platinum Business & Convention Center.

Citeste
Creveti la gratar

Ingrediente: Pentru 4 portii: 10 creveti mari; 1 lingura de ulei. Pentru sos: 6 linguri de ulei de masline; zeama de la 1 lamaie; 1 catel de usturoi; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Cu un cutit bine ascutit se taie crevetii in doua pe lung si se curata de intestine. Se spala sub jet puternic […]

Citeste
Raci la cuptor
Raci la cuptor

Ingrediente: Pentru 4 portii: 400 g raci proaspeti; 100 ml ulei de masline; 2 cepe; 4 rosii; 150 g branza de oaie; patrunjel verde; oregano uscat; sare, piper. Preparare: Ceapa se curata, se spala, se toca marunt si se prajeste in ulei de masline pana devine sticloasa. Rosiile se cresteaza, se oparesc, apoi li se […]

Citeste
Ciorba de verdeturi

Ingrediente: Pentru 4 portii: 1 farfurie adanca plina cu verdeturi tocate: loboda, leustean, patrunjel, marar, ceapa verde, frunze de sfecla; 2 l de apa; 1 l de bors; 3 linguri de orez; 1 lingurita de zahar; 1 galbenus; sare. Preparare: Se pun la fiert verdeturile tocate. Bursul se fierbe separat pana da intr-un clocot, apoi […]

Citeste
Rosii umplute cu sunca

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 200 g sunca de Praga; 1 lingura mustar; 2 linguri de maioneza; 1 lingura de smantana; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos […]

Citeste
Rosii umplute cu pasta de masline

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 100 g branza de vaci; 50 g de smantana; 100 g masline verzi; 50 g unt; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos […]

Citeste