Supa crema cu crutoane

Ingrediente:

Pentru 6 portii:

  • 500 g cartofi (din cei recomandati pentru piure);
  • 1 ceapa;
  • 1 fir de praz;
  • 1/2 l de lapte;
  • 1 l de apa;
  • crutoane;
  • sare.

Preparare:

Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie in cublete, apoi se pun la fiert in apa cu sare, impreuna cu prazul si ceapa curatate si taiate marunt.

Cand legumele au fiert, cartofii se sfarama ca la piure. Se trece totul prin sita, apoi se adauga laptele.

Pentru crutoane, painea se taie in cubulete mici care se rumenesc in cuptor cu foarte putin ulei. Crutoanele se adauga ila supa in farfurie.

 

Comentează și tu
Recomandări
Gateste somon salbatic ca Chef FOA
Gateste somon salbatic ca Chef FOA

O reteta oferita de Chef FOA ce face parte din juriul MasterChef si echipa Flavours Food Design, si are in subordine opt bucatarii ale unor cunoscute restaurante din Bucuresti, printre care Biutiful, Biutiful By the Lake, Fratelli, Le Bistro, Willbrook Platinum Business & Convention Center.

Citeste
Creveti la gratar

Ingrediente: Pentru 4 portii: 10 creveti mari; 1 lingura de ulei. Pentru sos: 6 linguri de ulei de masline; zeama de la 1 lamaie; 1 catel de usturoi; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Cu un cutit bine ascutit se taie crevetii in doua pe lung si se curata de intestine. Se spala sub jet puternic […]

Citeste
Raci la cuptor
Raci la cuptor

Ingrediente: Pentru 4 portii: 400 g raci proaspeti; 100 ml ulei de masline; 2 cepe; 4 rosii; 150 g branza de oaie; patrunjel verde; oregano uscat; sare, piper. Preparare: Ceapa se curata, se spala, se toca marunt si se prajeste in ulei de masline pana devine sticloasa. Rosiile se cresteaza, se oparesc, apoi li se […]

Citeste
Supa crema cu crutoane

Ingrediente: Pentru 6 portii: 500 g cartofi (din cei recomandati pentru piure); 1 ceapa; 1 fir de praz; 1/2 l de lapte; 1 l de apa; crutoane; sare. Preparare: Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie in cublete, apoi se pun la fiert in apa cu sare, impreuna cu prazul si ceapa […]

Citeste
Rosii umplute cu sunca

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 200 g sunca de Praga; 1 lingura mustar; 2 linguri de maioneza; 1 lingura de smantana; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos […]

Citeste
Rosii umplute cu pasta de masline

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 100 g branza de vaci; 50 g de smantana; 100 g masline verzi; 50 g unt; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos […]

Citeste