5 semne că ești cu un partener nepotrivit

Trăim convinse că este suficient să ne dorim amândoi să rămânem împreună ca să fim fericiți. Dar asta se poate întâmpla și cu un partener nepotrivit. Iată câteva indicii.

Citește și:

5 motive pentru care nu ți-ai găsit încă partenerul potrivit

4 greșeli de la începutul unei relații romantice care duc la despărțire

Certurile constante

Oare certurile dintre iubiți nu sunt dăunătoare? Desigur, conflictul are și el rolul lui, pentru că astfel cunoaștem mai bine persoana de lângă noi, dar certurile constante, zilnice, nu sunt un semn bun.

Ele semnalează că ar trebui să acorzi mai multă atenție relației voastre. Pentru că este doar un pas de la mici certuri (constante) la probleme mai mari. Încearcă să pui lucrurile în perspectivă: dacă acum sunteți așa, cum vă veți comporta peste câțiva ani?

Încearcă să îți faci o imagine mentală a ta alături de persoana respectivă (pornind de la realitate, nu ce speri tu să se „schimbe') și vezi în ce măsură imaginea corespunde conceptului tău despre dragoste sau familie.

 

Gelozia nu înseamnă iubire

Sunt persoane care au impresia că dacă partenerii lor sunt geloși înseamnă că sunt foarte îndrăgostiți. Realitatea este alta. Gelozia este distructivă și trebuie ținută sub control.

Există multe lucruri care pot determina doi oameni să se apropie, dar gelozia poate distruge chiar și cea mai intensă legătură. Ea demonstrează neîncredere în tine, iar pentru a te elibera de povara acestui deficit, o tranferăm asupra celor din preajmă. Nu are nicio legătură cu iubirea ci cu relațiile de tip dependent.

 

Indiferența

Limbajul corporal rareori ne induce în eroare. Când avem o întâlnire romantică cu o persoană pe care o considerăm atrăgătoare fizic, dăm multe indicii că există interes, chair dacă nu le controlăm. De exemplu… roșim sau ne atingem părul frecvent.

Dar semnele nu rămân constante, neschimbate. Chiar și modificate însă, te ajută să îți dai seama dacă o persoană este încă îndrăgostită. Dacă limbajul corporal arată indiferență, înseamnă că nu simte pentru tine ceea ce ți-ai dori.

Evident, nu este singurul semn după care să ne ghidăm, dar putem trece în revistă câteva indicii: cât de des te sărută, dacă te atinge, dacă te ține de mână, dacă te îmbrățișează, dacă stă cu corpul întors spre tine când vorbiți, etc.

 

Distanța

Ne putem îndrăgosti foarte tare de o persoană, iar lucrurile să meargă fantasic, pentru ca apoi să aflăm că urmează să plece la studii sau cu munca… fie în alt oraș, fie în altă țară. Distanța este foarte dăunătoare pentru o relație pentru că după doar câteva luni, imaginea mentală pe care o aui despre partenerul tău, dacă nu a dispărut complet, este mai vagă.

Nu există suficient Skype sau alt mijloc de comunicare online care să înlocuiască la fel de eficient locuitul împreună sau apropierea fizică, în general.

Chiar dacă pentru o perioadă de timp dragostea voastră supraviețuiește, relația nu va rezista prea mult. Poate este mai bine să te retragi din timp și să nu aștepți să suferi întâi în relație pentru ca apoi să suferi trecând prin despărțire.

 

Îndoieli în privința alegerii tale

Cu toții avem momente de îndoială într-un cuplu, traversăm mici perioade de incertitudine (mai ales dacă este o relație în care s-ar lua în calcul inclusiv posibilitatea unei căsătorii) sau devenim nervoși. Dar într-o relație sănătoasă, între doi parteneri compatibili, astfel de întoieli și temeri dispar în timp.

Respectiv, cu cât trece timpul, cu atât scade anxietatea. În schimb, dacă acest lucru nu se întâmplă, dacă în mod constant simți nemulțumire și nevoia de a te întreba ce anume te ține în relația respectivă, evident este un semn că ar trebui să ieși din ea.

Pentru că de multe ori, dorința de a face parte dintr-un cuplu, de a avea o relație serioasă, etc., ne determină să acceptăm parteneri mai puțin potriviți nouă.

Foto: shutterstock.com

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
5 semne că ești cu un partener nepotrivit
5 semne că ești cu un partener nepotrivit

Trăim convinse că este suficient să ne dorim amândoi să rămânem împreună ca să fim fericiți. Dar asta se poate întâmpla și cu un partener nepotrivit. Iată câteva indicii.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste