5 semne că ești cu un partener nepotrivit
Trăim convinse că este suficient să ne dorim amândoi să rămânem împreună ca să fim fericiți. Dar asta se poate întâmpla și cu un partener nepotrivit. Iată câteva indicii.
Citește și:
5 motive pentru care nu ți-ai găsit încă partenerul potrivit
4 greșeli de la începutul unei relații romantice care duc la despărțire
Certurile constante
Oare certurile dintre iubiți nu sunt dăunătoare? Desigur, conflictul are și el rolul lui, pentru că astfel cunoaștem mai bine persoana de lângă noi, dar certurile constante, zilnice, nu sunt un semn bun.
Ele semnalează că ar trebui să acorzi mai multă atenție relației voastre. Pentru că este doar un pas de la mici certuri (constante) la probleme mai mari. Încearcă să pui lucrurile în perspectivă: dacă acum sunteți așa, cum vă veți comporta peste câțiva ani?
Încearcă să îți faci o imagine mentală a ta alături de persoana respectivă (pornind de la realitate, nu ce speri tu să se „schimbe”) și vezi în ce măsură imaginea corespunde conceptului tău despre dragoste sau familie.
Gelozia nu înseamnă iubire
Sunt persoane care au impresia că dacă partenerii lor sunt geloși înseamnă că sunt foarte îndrăgostiți. Realitatea este alta. Gelozia este distructivă și trebuie ținută sub control.
Există multe lucruri care pot determina doi oameni să se apropie, dar gelozia poate distruge chiar și cea mai intensă legătură. Ea demonstrează neîncredere în tine, iar pentru a te elibera de povara acestui deficit, o tranferăm asupra celor din preajmă. Nu are nicio legătură cu iubirea ci cu relațiile de tip dependent.
Indiferența
Limbajul corporal rareori ne induce în eroare. Când avem o întâlnire romantică cu o persoană pe care o considerăm atrăgătoare fizic, dăm multe indicii că există interes, chair dacă nu le controlăm. De exemplu… roșim sau ne atingem părul frecvent.
Dar semnele nu rămân constante, neschimbate. Chiar și modificate însă, te ajută să îți dai seama dacă o persoană este încă îndrăgostită. Dacă limbajul corporal arată indiferență, înseamnă că nu simte pentru tine ceea ce ți-ai dori.
Evident, nu este singurul semn după care să ne ghidăm, dar putem trece în revistă câteva indicii: cât de des te sărută, dacă te atinge, dacă te ține de mână, dacă te îmbrățișează, dacă stă cu corpul întors spre tine când vorbiți, etc.
Distanța
Ne putem îndrăgosti foarte tare de o persoană, iar lucrurile să meargă fantasic, pentru ca apoi să aflăm că urmează să plece la studii sau cu munca… fie în alt oraș, fie în altă țară. Distanța este foarte dăunătoare pentru o relație pentru că după doar câteva luni, imaginea mentală pe care o aui despre partenerul tău, dacă nu a dispărut complet, este mai vagă.
Nu există suficient Skype sau alt mijloc de comunicare online care să înlocuiască la fel de eficient locuitul împreună sau apropierea fizică, în general.
Chiar dacă pentru o perioadă de timp dragostea voastră supraviețuiește, relația nu va rezista prea mult. Poate este mai bine să te retragi din timp și să nu aștepți să suferi întâi în relație pentru ca apoi să suferi trecând prin despărțire.
Îndoieli în privința alegerii tale
Cu toții avem momente de îndoială într-un cuplu, traversăm mici perioade de incertitudine (mai ales dacă este o relație în care s-ar lua în calcul inclusiv posibilitatea unei căsătorii) sau devenim nervoși. Dar într-o relație sănătoasă, între doi parteneri compatibili, astfel de întoieli și temeri dispar în timp.
Respectiv, cu cât trece timpul, cu atât scade anxietatea. În schimb, dacă acest lucru nu se întâmplă, dacă în mod constant simți nemulțumire și nevoia de a te întreba ce anume te ține în relația respectivă, evident este un semn că ar trebui să ieși din ea.
Pentru că de multe ori, dorința de a face parte dintr-un cuplu, de a avea o relație serioasă, etc., ne determină să acceptăm parteneri mai puțin potriviți nouă.
Foto: shutterstock.com