Now Reading
Capcanele Respectului și Iubirii de Sine

Capcanele Respectului și Iubirii de Sine

Avatar photo

A existat curiozitatea de a verifica în ce măsură ne influențează Respectul (Stima) de Sine modul de a gândi, a simți și a acționa, de a avea succes (sau nu) în viață.

Experimentele științifice efectuate au dovedit că nivelul de stimă de sine ne influențează curajul de a acționa (implicit succesul) în multe domenii, dar mai ales în cel al seducției.

Un astfel de experiment, pe care eu l-am denumit experimentul „cofetaria”, s-a desfășurat separat pe un grup de bărbați și apoi pe un grup de femei.

Organizatorii acestui experiment au luat un grup de studenți, i-a supus unui test de inteligență și apoi le-a dat rezultatele (false) în mod diferit.

Obiectivul experimentului a fost de a ridica sau a coborî stima de sine.

Apoi, sub un pretext fals, au fost puși în legătură cu niște tinere la cofetăria universității, în absența experimentatorului.

Tinerelor (complice la experiment), li s-a cerut să noteze frecvența conduitelor seducătoare (dacă li se făcea complimente, le cereau numărul de telefon, le solicita întâlnire…).

Studenții cu rezultate favorabile la testul fals, își încercau șansa mult mai des decât cei care au primit rezultate scăzute.

Mai mult decât atât, dintre tinerele folosite drept momeală unele erau coafate, aranjate, arătau foarte bine, iar altele mai puțin bine (cu un aspect mai neîngrijit). Chiar și acest lucru a contat în inițiativa bărbaților.

S-a observat că bărbații încurajați de succesul lor la test abordau fetele frumoase, iar ceilalți studenți, a căror stimă de sine fusese scăzută, nu îndrăzneau să-și încerce norocul. Dar și atunci când o făceau era doar cu cele mai puțin frumoase.

Putem deduce că partenerele sunt alese de către bărbați în funcție de ceea ce cred ei că ar fi nivelul propriu de merit.

Un experiment cumva asemănător (cu teste false) a fost efectuat pe un lot de studente. În timp ce luau la cunoștință rezultatele, un student (complice la test) a fost introdus în mijlocul lor pentru a conversa cu ele. Apoi, au fost puse să evalueze acel tânăr cât de mult le-a plăcut.

Studentele puse în situația de eșec au evaluat mult mai bine (favorabil) acea persoană în comparație cu cele care au avut rezultate bune, care au rămas indiferente.

În concluzie, femeile sunt mult mai vulnerabile și mai receptive la seducție atunci când se simt devalorizate. Sunt manevre pe care unii bărbați le cunosc și le folosesc pentru a domina o anumită femeie.

Despre acest lucru am vorbit și în articolul „Simți când ești manipulat?” 

Având în vedere importanța Respectului (stimei) de Sine, am inclus în programul „Magia Feminității în Cuplu” câteva elemente ale acestei noțiuni alături de Iubirea de Sine – pentru că nu poți spune că ești iubită de partener dacă el nu te respectă.

Și mai departe, nu poți avea parte de o relație de cuplu adevărată, dacă partenerii nu se iubesc și nu se respectă reciproc.

Printre subiectele cuprinse în acest capitol, au fost:

Respectul de Sine

      Cei 3 piloni ai respectului de sine

      Stima de sine a femei în relația de cuplu?

      Respingerea și stima de sine

      Ce înseamnă stima de sine ridicată

      Ce este imaginea de sine și care sunt cele 2 aspecte ale ei

      Cele 3 elemente pe care se clădește stime de sine

      Respectul de sine sănătos

 –     Ce urmări are Stima de Sine scăzută

      Semne ale lipsei de respect în Cuplu

      De ce apare lipsa de respect în Cuplu ? – Soluții

      Certurile în Relația de Cuplu un REGLATOR al stimei de sine (?)

      Diferența dintre conflictele normale într-un cuplu și conflictele patologice

      Problemele de sănătate ca urmare a stimei de sine scăzută

Iubirea de Sine

      Semne ale Neiubirii de Sine

      De ce ne este atât de greu să ne iubim pe noi înșine?

      Schimbările benefice care apar când începem să ne iubim propria persoană

      Moduri în care îți poți arăta Iubire de Sine

Bineînțeles, pentru a face mai ușoară transformarea, către o Stimă și o Iubire de Sine sănătoasă, am completat această cunoaștere cu 3 exerciții eficiente:

  1.   Practica de Eliberare de Convingeri urâte despre tine
  2.   Lucrul cu oglinda
  3.   Meditația de purificare a inimii (care te ajută să-ți deschizi inima către a da și a primi iubire)

Porțile acestui curs rămân deschise pentru cele care doresc să clădească o relație de cuplu frumoasă, începând în primul rând cu propria dezvoltare personală.

Întotdeauna primești ceea ce tu însăți ai față de tine : același nivel de Respect și Iubire.

Dacă cele de mai sus sunt importante pentru tine, vino să afli în ce condiții poți intra și tu în programul Magia Feminității în Cuplu!  Programează-te singură la o întâlnire gratuită cu mine AICI!

 

Cu prietenie, Magdalena 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top