Now Reading
Ce facem când nu ne iubește?

Ce facem când nu ne iubește?

Avatar photo

Poți ajunge la un moment dat să oferi iubire unui om căruia nu-i pasă de tine.

Asta nu-i o problemă. Dar devine o problemă atunci când suferi din această cauză.

Am primit câteva întrebări care se refereau la această suferință din iubire, cerându-mi soluții :

–     Cum să-l uit dacă eu îl iubesc și el nu mă iubește ?

–     Cum gestionam sentimentul de respingere?

–     De ce doare atât de rău respingerea ?

–     Ce facem când iubirea ne este călcată în picioare și batjocorită de chiar cel pe care îl iubim?

În astfel de cazuri, prefer să discut direct cu persoana în suferință, pentru că suntem unici și avem povești de viață diferite în care orice amănunt contează.

O discuție față în față în cabinet sau online, presupune implicare de ambele părți și mai ales feedback imediat din partea persoanei în cauză.

Întotdeauna există o legătură între felul în care gândim și ceea ce se manifestă în viața noastră

Iar apariția suferinței dovedește că gândurile pe care le rulăm în minte sunt neproductivelimitative sau false.

Neștiind concret despre ce este vorba am să încerc să ajut oferind niște întrebări la care ar fi bine să reflecteze persoana care mi-a scris.

Pentru că aceste întrebări au venit în proporție de 99% din partea unor abonate, am să folosesc mai mult modul de adresare la genul feminin.

Dar răspunsurile sunt valabile și pentru bărbați. Chiar dacă nu mi-au scris, asta nu înseamna că ei nu suferă din iubire.

Atunci când analizezi o situație ajungi să conștientizezi cum (de ce) ai ajuns acolo, iar suferința începe să se diminueaze, ajungând chiar să dispară.

Așa că, întreabă-te:

  • Cum ai ajuns să iubești un om care nu te vrea ?

Fă-ți o analiză și vezi cum ai ales acea persoană pentru a-ți revărsa sentimentele față de ea.

Este posibil ca nevoia ta de a primi și oferi iubire să fie atât de mare încât după multă așteptare și încercări nereușite, mintea ta să fi ales acest om considerându-l potrivit din diferite considerente (fizic plăcut, situație materială și socială bună,…).

Este posibil ca sufletul să fi simțit că vei avea probleme, dar cine să-l asculte, când în aceste vremuri rațiunea are întâietate.

Din păcate alegerea făcută de MINTE NU este una ecologică pentru că nu ține cont de liberul arbitru al celuilalt, de ceea ce-l face pe el fericit.

Dacă știi că este vorba doar de un surplus de iubire pe care simți să-l oferi cuiva, o alegere mult mai potrivită ar fi fost un animal de companie. Acesta ar fi apreciat iubirea ta și la rândul lui ți-ar fi oferit o iubire necondiționată. Când este vorba de oameni … lucrurile se complică.

  • Ce iubești ? persoana ?  sau noțiunea (viața) de cuplu ?

Dacă îți place (iubești) viața de cuplu, atunci este nevoie să te reorientezi, pentru că o vei putea obține în viitor, dar cu altcineva.

Dacă îți place (iubești) pesoana, întreabă-te de ce ?

Aici cred ca există un răspuns și pentru întrebările :

  • Ce putem face când iubirea este neîmpărtășită….ce facem cu acea durere…?”
  • “Cum gestionam sentimentul de respingere?”

Încearcă să afli care este motivul pentru care te orientezi către cineva care nu te vrea. Nu cumva încerci să repari o alta respingere din trecut ?

  • Când ai mai fost respinsă ?

Respingerea este ceva neplăcut, dar nu ajunge să te destabilizeze decât în cazul în care ai niște răni emoționale nevindecate, aparținând perioadei copilăriei, când nu ai primit grijăvalidare și iubire.

Din punct de vedere emoțional ai rămas la vârsta la care ai suferit acea traumă, fără a reuși să te maturizezi. În acest caz, dacă nu îți lucrezi în terapie aceste răni, vei alege să te îndrepți tot timpul către oameni care te resping, nu numai în iubire.

Comportamentul de copil

Comportamentul de copil apare atunci când alegi să suferi pentru ceva care este normalsă se întâmple în lumea adulților. Adulții știu și acceptă că nu putem fi iubiți de toată lumea.

Doar un copil poate pretinde să i se dea orice își dorește și face crize de frustrare atunci când nu poate obține.

Suferința ta dispare atunci când conștientizezi că în acest moment ești un adult care trăiește trauma acelui copil ce nu a primit iubirea în copilărie.

Este nevoie doar să-ți activezi starea de adult și vei înțelege că respingerea de acum NU înseamnă că ești urâtă sau fără valoare, că nu meriți să fii iubită, că cineva este de vină (tu sau el), că situația de acum este pecetluită pentru tine  …

Am simțit multă durere în acea întrebare : “Ce facem când iubirea ne este călcată în picioare și batjocorită de chiar cel pe care îl iubim?”, dar și multă vină aruncată asupra persoanei de care te-ai îndrăgostit. Ca și cum acel om ar trebui să fie desconsiderat și încriminat, pentru că nu apreciază, ba chiar fuge de sentimentele pe care i le oferi cu de-a sila.

Te-aș întreba: ai fost vreodată hărțuită emoțional sau sexual?

Dacă DA, amintește-ți cât de oripilată și speriată erai pentru că nu știai cum să stopezi asediul acelui bărbat pe care nu-l doreai în viața ta.

Ceea ce poți face în astfel de situații cuprinde mai multe faze în funcție de cât de gravă este situația :

–          blândă – când îi dai de înțeles că nu ești interesată

–          malițioasă – îl descurajezi prin vorbe și comportament care îi dau de înțeles cât este de penibil și lipsit de inteligență prin ceea ce face

–          coercitivă – apelând la oamenii Legii atunci când simți că sănătatea sau viața îți sunt puse în pericol

Nu numai femeile folosesc aceste faze ci și bărbații atunci când se simt hărțuiți.

Oprește-te la faza blândă când simți că cineva nu te vrea și părăsește terenul. Este mai bine pentru toată lumea.

Unii aleg să recurgă la acte demonstrative (gen suicid) pentru a-și dovedi iubirea.

Crede-mă, nu este vorba de iubire, situația intră în zona patologicului și, cine simte să facă așa ceva este mai bine să meargă la psihiatru.

Ca să nu mai zic de impactul pe care îl poate avea un astfel de gest asupra persoanei pe care dorește s-o impresioneze. Milă ≠ Iubire

Un om care îți stârnește milă nu este atrăgător (sexi)

Ceea ce tu susții că este iubire, poate fi orice altceva (egoism, dependență emoțională, obsesie…) dar nu iubire.

Atunci când iubești cu adevărat respecți alegerile celuilalt fără efort, ești atent în permanență la nevoile lui pentru că vrei să-i fie binePlăcerile lui devin și plăcerile tale, fără să te străduiești în acest sens. Am să-ți dau un exemplu minor:

Să zicem că te afli împreună cu persoană iubită într-o expoziție. Fiecare dintre voi zăbovește mai mult sau mai puțin în fața unui exponat în funcție de cât de mult îl atrage. Dacă îl respecți pe celălalt, dacă este o persoană suficient de importantă pentru tine nu îl vei grăbi, nu îi vei impune ritmul tău, nu vei face presiuni în funcție de nevoile tale cerându-i să se grabească…

Citești bucuria pe chipul persoanei dragi, când rămâne mai mult în fața unui exponat, și pur și simplu nu vrei să-l întrerupi pentru că bucuria lui devine și bucuria ta. Iar asta apare firesc, fără să ți se ceară, fără să simți că te-ai sacrificat. Știi ce se poate întâmpla ? Este posibil ca celălalt să observe și să te răsplătească printr-o remarcă de genul : “ Știi, ești singura persoană care a avut răbdare să mă aștepte și nu m-a grăbit într-o astfel de situație !”

Iar astfel de mici atenții, prin care îi transmiți “ești important pentru mine” pot apare sub o mulțime de forme : îi gătești mâncarea favorită, îi accepți și îi respecți hobby-urile, îi înțelegi și respecți nevoia de a fi singur sau cu prietenii …

Ai să descoperi cu uimire că asta va activa generozitatea din el și va începe să-ți anticipeze dorințele.

Și ca o dovadă supremă de iubire – îl lași să plece, renunți la el, dacă asta îl face fericit.

“Cum să-l uit dacă eu îl iubesc și el nu mă iubește ?”

De la o altă persoană am primit întrebare :  “Cum să-l uit dacă eu îl iubesc și el nu mă iubește ?”

Să zicem că iau de bun acest mesaj care conține două afirmații, pentru care nu am nici o dovadă ca ar fi adevărate : “eu îl iubesc și el nu mă iubește”.

Poate vrei să spui că ești îndrăgostită. Când iubești nu ceri ceva la schimb, iubești și punct. Apoi de unde știi ce este în sufletul lui ? Ți-a spus-o el ?

Dar, să zicem că este așa cum spui, simți că ai devenit dependentă de el si vrei să-l uiți.

Știi, aici este o situație asemănătoare cu cea existentă în oricare altă dependență.

Ai nevoie de voință pentru a scăpa de o dependență, dar nu este suficient. Este ca atunci când îți propui să slăbești, dar cumperi în continuare dulciuri și alimente nesănătoase. Pe lângă voință este nevoie să întrerupi acele obiceiuri care duc la dependență.

Așa este și în iubirea (îndrăgostirea) neîmpărtășită.

Se va stinge în timp, dacă nu o alimentezi cu gânduri sau comportamente.

Oprește izvorul de iubire către el !

Aici vorbesc strict de acele manifestări prin care îi dai de înțeles că te gândești la el (mesaje, glume nevinovate pe whatsapp, … ) orice semn oricât de mic prin care ar putea crede că el mai există pentru tine.

Îți faci rău și ție dar și lui

Ție pentru că vei aștepta cu înfrigurare să-ți răspundă și nu vei mai avea disponibilitate emoțională pentru a observa ce se întâmplă în jurul tău (o persoană interesată cu adevărat de tine).

Lui îi faci rău pentru că îi alimentezi orgoliul și îngâmfarea și îl faci să creadă că ce oferă el este foarte valoros. Ceea ce este fals și nu va învăța din asta ce înseamnă iubirea adevărată.

Nu poți comanda sufletului să nu mai iubească, cum nu poți comanda nici să iubească.

Când este vorba de iubire ai de-a face cu două mari puteri sufletul și rațiunea. Și din păcate, rațiunea este învinsa de suflet.

Trăiește-ți îndragostirea (pentru că nu poate fi vorba de iubire)  atât cât va dori sufletul tău, dar trăiește-o în singurătate, nu mai căuta prezența persoanei de care te-ai îndrăgostit. Emoția de îndrăgostire apare și dispare.

Iubirea apare și crește pentru că este un sentiment asumat, este o alegere apărută ca urmare a unei creșteri spirituale.

Cei care sejoacă de-a flirtul sau de-a sexul nu-și pot asuma o relație de iubirepentru că nu le permite nivelul de maturitate emoțională la care au ajuns.

Nu am intenția să-ți dau speranțe false, dar poate că nici tu nu-i ești indiferentă. Dacă este un bărbat adevărat care își asumă o relație serioasă vei afla.

Dacă NU, crede-mă că nu ai pierdut nimic

Dacă aceste subiecte despre iubire, despre cuplu , sunt importante pentru tine, îți propun să te înscrii în grupul privat de facebook Relația de Cuplu Dorită,  destinat în exclusivitate femeilor, AICI 

Cele care fac parte din grup vor fi la curent cu data când voi ține webinarii gratuite pe tema Relației de Cuplu și vor primi multe materiale folositoare.

Pentru bărbați am deschis grupul privat Vizuina Bărbatului, AICI

Când vor adera la acest grup cel puțin 100 de bărbați, voi ține și pentru ei un webinar gratuit (pentru a obține o relație mai frumoasă cu partenera).

Te îmbrățișez,

Magdalena

 P.S. Îți mulțumesc dacă trimiți acest mesaj celor care au nevoie de el !

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top