Now Reading
Ce-mi dai ca să fac…ceva pentru Mine?

Ce-mi dai ca să fac…ceva pentru Mine?

Avatar photo

Am să vă spun acum o poveste.

Cred că o știți,  dar se potrivește atât de bine cu momentul prezent încât m-am gândit să o reamintesc pe scurt.

Se spune că într-un sat era un leneș care nu făcea nimic toată ziua și oamenii din acel sat s-au gândit că așa cum stă el este nefolositor, face umbră pământului degeaba cum zice acea vorbă românească. Din acest motiv s-au gândit să-l spânzure.

Mergând spre spânzurătoare au întâlnit pe drum o boieroaică, care i-a întrebat:

–       „Ce gând aveți cu el oameni buni, unde-l duceți ?”

–      „ Îl ducem la spânzurătoare, cucoană. Că stă degeaba toată ziua și ne face satul de râs, printre atâția oameni harnici. Nu folosește nimănui, nici măcar lui însuși!”

Boieroaicei i s-a făcut milă de el și i-a spus:

–      „Hai la mine acasă că ți-oi da să mănânci posmagi (pâine uscată) de pomana”

Leneșul o privi cu lene și o întrebă:

–      “Muieți îs posmagii? Dacă nu, …trageți cu mine înainte”

De ce v-am spus povestea asta?

Pentru că așa se întâmplă și în realitate. Mulți dintre noi avem o situație în care nu ne este bine, dar nu mișcăm un deget pentru a schimba ceva.

Trec pe lângă noi oportunități care ne oferă soluții la problema noastră și totuși rămânem acolo preferând să ne plângem de soarta vitregă, așteptând parcă CEVA, sau CINEVA care să ne-o rezolve fără să mișcăm un deget.

Răul făcut va fi iertat, se spune în creștinism.

Dar Binele pe care ai fi putut să-l faci (să ți-l faci) nu poate fi iertat.

De către cine ?

De sufletul tău chinuit, care din când în când se va răzvrăti și își va cere dreptul la iubire, liniște, armonie … alături de un alt suflet.

Și, ce să vezi, în loc să acționezi cu înțelepciune așa cum se cuvine, tu alegi să pretinzi de la partener să-ți dea ceea ce tu ți-ai refuzat – din orgoliu.

Căci, cum poate fi numit altfel decât o criză de orgoliu atunci când crezi că ai o cunoaștere suficientă în domeniul relației de cuplu, deși rezultatele te contrazic.

Sunt sigură că ești un om bun și ajuți mulți oameni în jurul tău. Și sper din inimă că ai decis, în sfârșit, că ți-a venit și ție rândul să te ocupi de tine.

Da, poți să amâni în continuare spunând că nu ești pregătită, că ți-e teamă de schimbare. Deși îți dorești schimbarea. Poți spune „trageți cu mine înainte” așa cum a spus leneșul din poveste. Dar nimic nu se va schimba, fără o contribuție din partea ta.

Te înțeleg, dar eu atât pot face în acest moment – să te încurajez să vii la întâlnirea gratuită cu mine. Programează-te AICI

Nu ai nevoie de altceva decât să te pui măcar odată pe primul loc în viața ta, venind la această întâlnire.

Vino cu inima deschisă, așa cum și eu te voi primi cu brațele deschise pentru a te ajuta cu toată cunoașterea și experiența mea profesională și de viață!

 

Te aștept cu drag, Magdalena

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top