Now Reading
Căsătoria nu este o Loterie

Căsătoria nu este o Loterie

Avatar photo

Unii așa cred. Adică, ceva de genul “Dacă voi avea noroc, o să fiu fericită”.

De fapt, căsătoria este un examen pentru care te pregătești cu mult timp înainte, dacă vrei să-ți fie bine. Și continui să înveți și după ce ai intrat în ea.

Altfel, lipsa de cunoaștere și de interes în a cunoaște mai multe, te poate scoate din JOC, când te astepți mai puțin.

Ca la fotbal, poți fi trecută pe banca de rezervă dacă nu-ți (mai) meriți locul de titular.

Mi-ar fi plăcut să știu, tot ce cunosc acum, atunci când m-am măritat la 23 de ani.

Probabil n-ar mai fi existat atâta suferință până m-am hotărât să divorțez. Poate că nici nu m-aș mai fi măritat (cu EL).

Chiar dacă Tu care citești acum ai o altă părere, îți spun sincer că atunci când te căsătorești nu o faci numai cu persoana aleasă. Îți dai seama la scurt timp, că sunteți în relația de cuplu 6 persoane, nu numai voi doi.

Chiar dacă fizic vorbind sunteți doar voi doi, vei constata că amândoi aduceți în cuplu: obiceiuri, convingeri, tabu-uri, valori, comportamente… ce se referă la relația de cuplu (și nu numai) a părinților tăi și a părinților lui.

După ce trece acea perioadă de îndrăgostire, în care fiecare dintre cei doi (își)arată (potențialul) tot ce este mai frumos în persoana lui, situația începe să se relaxeze și fiecare își dorește – pentru mai mult confort – să trăiască după regulile observate în familia din care provine.

Dacă cei doi vor avea puțină înțelepciune, își vor construi singuri propriile lor reguli. Dacă NU, va începe lupta pentru putere care va duce la deteriorarea atmosferei conjugale și instaurarea unui climat în care iubirea nu mai poate exista.

Atunci când ajung în acest punct, unele cupluri vin la consiliere. Primul lucru care se observă este exact această luptă pentru putere, mascată în “cine are mai multă dreptate”.

După ce își deșartă sacul de nemulțumiri, de față cu mine, fiecare dintre cei doi se uită la mine și așteaptă verdictul >>> cine deține adevărul “adevărat” care va fi respectat drept literă de lege de către amândoi, din acel moment?

Și, apare frustrarea de ambele părți, pentru că, așa cum este firesc, le transmit că fiecare are dreptatea lui pe care celălalt va reuși să o vadă (s-o înțeleagă) dacă va avea suficientă empatie, lăsând orgoliul deoparte.

Deși suntem pregătiți să lucrăm cu orice categorie de persoane, fiecare terapeut are o preferință.

Eu prefer să lucrez în individual cu femeile. Pentru că, se și spune: „Când educi un bărbat, educi un bărbat. Când educi o femeie, educi o generație.” – Brigham Young

Nu degeaba a rămas această zicere 100% adevărată: “Femeia te ridică. Femeia te coboară”. Și nu, NU exagerez când spun asta. Am știut din totdeauna că femeile au o putere imensă, am simțit-o la mine, la mama… și la femeile pe care le-am admirat. Important este ca această putere să fie folosit în mod Constructiv.

Iar după ce am făcut cursurile de feminitate și am fost certificată ca Trainer în Feminitate, mi-am dat seama că practicile energetice feminine chiar sunt o forță. Sunt extrem de eficiente și te pot ajuta  – prin amplificarea energiei feminine – să ajungi la partenerul dorit și să construiești alături de el o relație așa cum ai visat.

Dacă și tu vrei să dobândești mai multă cunoaștere în acest domeniu, apreciez dorința ta și îți pot oferi, pentru început, un minicurs gratuit intitulat Relația de Cuplu Dorită.

Acest minicurs este format din 6 email-uri care conțin aceste informații:

–      Indicii când ceva nu mai funcționează în relație

–      Vei afla ce motive există când apare distanțarea în cuplu

–      Vei afla care este diferența dintre Răceală și Infidelitate

–      Vei ști care sunt semnele apariției Infidelitatății în cuplu

–      Vei cunoaște care sunt reacțiile obișnuite, la infidelitate și care este comportamentul câștigător când ești înșelată

–      Cele 4 motive REALE de divorț

–      Afli care este secretul femeilor fericite în cuplu

–      Există tehnici, soluții care te ajută să îți poți găsi partenerul potrivit și te ajuta apoi să ai o relație plină de Iubire și Pasiune prin programul Magia Feminității în Cuplu

–      Îți ofer o consiliere gratuită pentru a obține detalii privind acest program pe 6 luni și pentru a afla dacă ești pregătită (aptă) să intri în acest program transformator  Magia Feminității în Cuplu

Descarcă minicursul gratuit de AICI!

Și revin la titlul Căsătoria nu este o Loterie. Nu, nu este o chestie de noroc. Ca în orice alt domeniu, vei avea parte de ceva pe măsura pregătirii tale.

Cu prietenie, Magdalena

 P.S. Mulțumesc că dai mai departe informația, femeilor din viața ta!

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

[email protected]

YouTube : https://bit.ly/magdalenaciucaYT

TIC-TOC : http://bit.ly/3KRN1hv  

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top