Ce faci dacă ai ales greșit partenerul?
L-ai întalnit, în sfârșit, când nu mai sperai că ți se poate întâmpla și ție să te îndrăgostești !
Să fie oare nevoia de a iubi și de a fi iubit/ă, nevoie firescă de altfel, chiar dacă unii nu o recunosc ? Nevoia de a trăi o poveste de dragoste așa cum ai citit in romane sau ai vazut in filme?
Este posibil să fie el partenerul mult așteptat. Dar dacă nu?
Cert este că, atunci când credem ca am întâlnit marea iubire, ne punem – cel puțin pentru o perioada de timp – undeva într-un sertar (metaforic vorbind) acea busolă care ne ține cu picioarele pe pamânt și ne ajută să nu ne pierdem pe cărările vieții.
Cât timp renunțăm la busolă ?
Păi, în functie de puterea de idealizare a fiecăruia și de cât de golite de iubire sunt rezervoarele ființei noastre în acel moment.
Ar fi bine ca în această perioadă să ai răbdarea de a aștepta ca pasiunea să se mai domolească înainte de a face pasul cel mare, către căsătorie. Eventual, să faci un exercițiu de imaginație și să încerci să te vezi alături de el peste 30, 40… de ani.
Are el acele calități pe care le apreciezi la un partener de viața ?
Și întreabă-te sincer : cu el vrei să te măriți sau cu potențialul lui ?
Cum știm dacă el este omul alături de care vrem să îmbătrânim ?
Îmi amintesc de un prieten care a pus aceeași întrebare maestrului său Taoist.
Răspunsul a venit înțelept : “fă proba timpului”.
Proba aceasta îi cerea să se gândească la partenera sa și să-i vadă toate calitațile pe care le are în prezent.
Apoi, să-și imagineze toate schimbările care vor surveni odata cu trecerea timpului : ochii își vor pierde strălucirea, părul sa va rări si va deveni tern, fața și gâtul vor fi brazdate de riduri adânci, pielea va deveni flască și sânii vor atarna, poate se va îngrășa…
Bărbatul despre care vorbesc s-a căsătorit cu prietena lui, pentru că ceea ce l-a atras la ea nu făcea parte din zona fizicului.
Testul îl putem face și noi femeile, atunci când alegem partenerul de viață.
Dă la o parte : corpul lucrat la sală, mașina luxoasă (primită de la parinți, sau obținută prin cine știe ce mijloace ilegale), textele fermecatoare în care este AS (vrăjindu-te pe tine, dar și pe altele), partidele de amor tantric, ca la carte și …vezi ce rămâne.
Peste 40 de ani se poate întampla ca din toate astea sa te alegi cu : un burtos, chel, știrb și cu virilitatea terminată de o viață haotică si aventuri extraconjugale. Peste toate astea, poate va trebui să-l întreții pentru că părinții lui bogați au sărăcit sau au murit.
Ei, în condițiile astea îl mai vrei ?
Dacă totuși ai facut pasul, fără să-ți pui acele întrebări, iar dupa o perioadă de timp relalizezi că „lozul nu a fost câștigător”, dacă suferi pentru că ați ajuns în pragul desparțirii (din dorinta ta, sau a lui) fă în așa fel încât aceasta despărțire să nu lase urme prea adanci în sufletul tău.
Chiar dacă vrei, sau nu, există viață și după … și este păcat să-ți petreci restul anilori făcând scenarii de răzbunare, ori să te abandonezi în bratele depresiei întrebandu-te la nesfârșit „de ce mi se întamplă tocmai mie ?”
A te despărți nu înseamna că toata viața ta a fost/este un eșec. Ci doar, că în acest moment este necesară o schimbare.
Renunță definitiv la curiozitatea de a ști ce face si cu cine este fostul…
Odată ce actul de despărțire este semnat, această preocupare devine, cel putin, masochistă și inutilă.
Începe prin a te ierta pentru alegerea pe care ai facut-o în grabă.
Fi sigură că el a aparut în viața ta pentru că în acel moment aveai nevoie de unul ca el, și oricât ar fi incercat cineva să împiedice aceasta căsătorie nu ar fi reușit.
Acceptă sa te lași ajutată !
Vorbește despre toate stările tale, despre suferința ta, cu o prietenă apropiată, ori de cate ori simți nevoia. Dar fă-o cu măsură și doar o perioada cât mai scurta de timp. Altfel, când situația treneaza ani de zile poți deveni o persoana greu de suportat.
Și mai bine mergi la psiholog, va știi cum sa te conțină împreuna cu suferința ta. În comparație cu prietena, pe care ai putea să o bagi în depresie. S-ar putea sa înveți să privești relația de cuplu și din alt unghi – care nu conduce la suferință.
Mergi la sală sau aleargă prin parcul din apropiere. Mișcarea îți va aduce echilibrul de care ai nevoie pe toate planurile, Și te va ține departe de o cădere psihică.
Ai grija de aspectul tău, astfel încât să-ți facă plăcere să te privești în oglinda. Ceea ce vezi tu în oglindă, văd și cei din jur. Nu ajută la nimic dacă prin aparițiile tale stârnești mila celorlalți.
Alătura-te grupurilor de oameni celibatari, pentru petrecerea timpului liber, a concediilor și a sărbătorilor.
Răsfață-te cu: un masaj sau alte servicii la un salon de înfrumusețare, mergi la spectacole, fă vizite și primește vizite. Și fă orice alceva, pentru care – căt ai fost căsătorită – nu ai avut timp.
Rearanjează-ți apartamentul dupa plecarea lui : mută mobila altfel, cumpără-ți o floare de apartament, … Orice schimbare, oricât de mică și necostisitoare, te face să te simți mai confortabil și îti dă senzația de un nou început.
Capul sus și succes !
Și, dacă nu reușești singură, cauta-mă la [email protected]
N-ai tu atâta tristețe câtă putere de susținere am eu pentru tine !
Caută-mă și în cazul în care ai observat că ai avut experiențe neplăcute în relațiile anterioare, sau chiar acum te afli într-o relație nesatisfăcătoare.
Programul creat de mine Magia Feminității în Cuplu te va ajuta să nu se mai repete.
Poți vedea ce conține acest program și poți face o progrmare de consiliere gratuită cu mine AICI!
Cu prietenie, Magdalena
P.S. Ajută-ți prietenii, trimițându-le acest mesaj!
Sunt consilier psihologic și psihoterapeut la propriul meu Cabinet de Psihologie, atestat de Colegiul Psihologilor din România. Sunt o ființă care a studiat și acumulat cu ajutorul cursurilor de specialitate informații prețioase, adăugând la ele cunoștințele oferite de experiențele de viață, cărți, workshop-uri, mentori și multe alte surse. Tot ce am dobândit a fost util pentru a-mi face viața mai împlinită, mai frumoasă. De aceea vin acum să împărtășesc cu tine această cunoaștere, pentru a te ajuta.