Now Reading
Chillosofia: Femeia adevărată nu o să accepte un loc în portbagaj

Chillosofia: Femeia adevărată nu o să accepte un loc în portbagaj

Valeria Jalenco

Astăzi, în rubrica Chillosofia, vorbim despre aranjamentul într-o relație.

Să ne imaginăm cu puterea minții că relația este o mașină, într-o țară unde este patriarhat, la volan vom avea un bărbat, lângă el, pe banca din față va fi femeia lui, iar în portbagaj va fi amanta.

3 locuri.

3 spații.

3 poziții în “cuplu”. triunghi mascat.

3 suflete nefericite. fericite parțial.

Ce vei afla astăzi din acest articol:

  1. Cum arată portretul unui bărbat care este dispus să aibă mai multe mașini și în fiecare portbagaj câte o amantă;
  2. Cum arată portretul unei femei care e gata să se înghesuie într-un portbagaj;

Lângă un bărbat misogin, tu, femeie, ai două variante de coabitare:

1.Ești masculină, independentă, “pe barba ta”, accepți relațiile incomplete și nu crezi în conceptul numit FAMILIE armonioasă.

2.Accepți abuzul de dragul de a fi răsfățată din punct de vedere economic (depinzi financiar) și accepți să fii înșelată, comparată cu alte femei, devalorizată și umilită.

Scenariul ales ține de valorile morale pe care le deții ca femeie.

Varianta 1 și varianta 2 nu inspiră siguranță și nici iubire. Vă leagă niște vacanțe comune și câteva momente senzuale la debutul relației, iar la final, vom șterge pozele din vacanță de pe Instagram, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.

Cum ajungi o femeie de portbagaj

Copilele care sunt produsul unei relații unde mama este masculină sau este neglijată emoțional, devin alegătoarele portbagajului, fiindcă au avut părinți absenți emoțional, egoiști, incapabili să comunice eficient și să își arate afecțiunea față de copil.

Amortizarea relației prin copil – soluția numărul 1 la părinți inconștienți

Amortizarea în psihologie este procesul de slăbire/atenuare a unui șoc. Părinții recunosc cu greu că nu se descurcă, că nu le iese să fie și fericiți și părinți buni. Da, din păcate, oamenii se așteaptă ca fericirea să le pice din cer, fără efort.

Copilul devine un instrument de amortizare a relației, de multe ori, mama exclamă că fetița este doar a ei, iar tata nu s-a implicat suficient în creșterea fetiței și aceasta dezvoltă un stil de atașament nesigur (anxios/evitant/dezorganizat).

Copilul acesta primea câte un cuvânt bun periodic, de aceea este OK cu ideea că va fi ținut în portbagaj.

Copilul tău mereu s-a simțit ca în portbagaj lângă tine

Din punct de vedere psihologic, părintele profită de puterea lui și forța pe care o are asupra unui suflet nou și nevătămat pe acest pământ. Cele mai dureroase palme ți le dă mama/tata, nicidecum viața. Părinții trebuie să fie atenți la fiecare mișcare, fiindcă un cuvânt îl poate răni pe copil pe viață.

Cum părinții cresc viitoare amante

Să nu vă așteptați de la un copil ținut psihologic vorbind în portbagaj să își dorească o familie sau un job stabil. Portbagajul este și o zonă de confort la care el se va raporta pe parcursul vieții și nu va ieși din el NICIODATĂ.

Prima palmă din partea unui părinte este stilul lui de a vorbi doar despre el și problemele lui, iar copilul este perceput drept un breloc.

Uneori e mai rău de atât, copilul este protejat și protecția copilului devine o adevărată obsesie, acesta nefiind întrebat ce vrea și cum vrea.

În cazul acesta, copila va alege portbagajul pentru că acolo are spațiu. Acolo se ascunde de protecția excesivă din partea mamei.

Cum să nu mai creștem amante

  1. Maturizează-te. Autonomia emoțională presupune o abilitate cheie: controlul emoțiilor.
  2. Dacă nu reușești să te controlezi, cere ajutor și învață să accepți părțile tale slabe: nerăbdarea, lipsa motivației, stima de sine scăzută.
  3. Asigură-te că ești un om de încredere pentru copil.
  4. Dacă nu ești un om de încredere, ci un abuzator, atunci trebuie să te adresezi unui specialist. Specialistul te va ajuta să îți controlezi impulsul nervos față de copil.
  5. Oferă-i șansa copilului tău de a se elibera de rolul de amortizator în cuplu.
  6. Eliberează-l pe copil și lasă-l să fie copil.
  7. Vorbește cu partenerul tău despre atribuțiile unui părinte. Dacă nu reușești, mergi la un specialist.
  8. Repeta săptămânal punctele 1-7.

 

Să ieșim cu toții din portbagaj!

Valeria Jalenco

Șofer experimentat

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top