De ce avem nevoie de iubire
Nevoia de afecţiune este, în cazul fiinţelor umane, unică. Suntem specia căreia îi este necesar un anume nivel de contact cu ceilalţi membri pentru a nu se simţi alienată.
În urmă cu câteva zile, cu un zâmbet angelic pe față cineva m-a întrebat: „avem nevoie de dragoste?” „Avem”, i-am răspuns și am continuat cu o întrebare simplă: „te-ai săturat vreodată de pâine?” „Păi de pâine nu te poți sătura! Adică de săturat, te poți sătura, dar nu te poți scârbi”, mi-a răspuns. DEX-ul definește în puține cuvinte ce este dragostea: „sentiment puternic de afecțiune pentru cineva sau ceva.”
Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei noiembrie-decembrie 2020 al Revistei PSYCHOLOGIES.
După o perioadă de lucru într-o poziție managerială în cadrul Henkel KGaA, una dintre multinaționalele germane cunoscute, cu sediul în Dusseldorf, mi s-a oferit oportunitatea la începutul anilor ‘90 să îmi continui activitatea în România. Să pui bazele unei filiale locale pentru o companie multinațională și să faci primii pași în această direcție, în acea perioadă de timp, a fost o provocare extraordinară. După ce am terminat al treilea mandat ca General Manager, am decis să renunț la cariera de expat și m-am dedicat consultanței de management, assessement și centre de dezvoltare, alături de coaching dedicat executivilor din companii. De-a lungul anilor, am fost norocos să lucrez în diferite proiecte de tipul AC/ DC, folosind cu precădere instrumente SHL și pe cele online, furnizate de firma germană Cut-e. Alte proiecte de dezvoltare organizațională au fost personalizate folosind soluții care au inclus feedback-ul 360, programe de îmbunătățire a performanței, dezvoltarea capabilității de angajare, facilitare pentru sinergia echipelor. Expunerea mea profesională acoperă un palier lărgit de competențe, pornind de la expertiza de business în demersul consultativ pentru top management, design-ul și implementarea centrelor de dezvoltare, assessment, coaching și consiliere de carieră, într-una din limbile română, germană sau engleză.
Afirmatia : Nevoia de afecţiune este, în cazul fiinţelor umane, unică. Suntem specia căreia îi este necesar un anume nivel de contact cu ceilalţi membri pentru a nu se simţi alienată. este neadevarata.Mare parte dintre fiinte au nevoie de afectiune si de contact ceilalti membrii ai grupului si chiar cu cei din afara speciei