Now Reading
În așteptarea Prințului

În așteptarea Prințului

Avatar photo

Narcisa este o tânără frumoasă și inteligentă. Are 27 de ani și este șef de departament într-o multinațională. Numele Narcisa este fictiv, dar povestea este adevărată.

Narcisa este mai mult singură decât într-o relație, motiv pentru care dorește ca succesul obținut la job să-l transfere și în viața personală. Dar are numai dezamăgiri, pentru că regulile pe care le aplică la muncă și care îi aduc succes, nu funcționează în relațiile personale.

Este convinsă că cele care și-au găsit partenerul potrivit sunt ori norocoase din naștere, ori au o soluție secretă pe care EA nu a descoperit-o încă.

Din păcate, din experiența mea și a altora, nici una din cele două concluzii la care a ajuns Narcisa nu sunt adevărate.

Motivul ăsta, cu „lipsa de noroc în iubire”, este o scuză folosită des, având la bază o zicală mai veche : „cine are noroc la bani, nu are în dragoste”.

Dacă iei de bună convingerea asta, pot să-ți spun că ți-ai anihilat din start orice șansă, pentru că nu vei dori să mai cauți soluții și eventual să vezi felul în care contribui tu la această situație.

Cea de-a doua concluzie, „au o soluție secretă” , conține ceva adevăr, dar este foarte important cât de dispusă ești pentru a aduce schimbările necesare.

Revenind la Narcisa, o vreme a crezut că are nevoie de un look nou, motiv pentru care și-a pus silicoane. Auzise ea că asta atrage atenția sexului masculin.

A avut mari așteptări în urma acestei investiții, dar rezultatele au fost în continuare aceleași. Situația asta pur și simplu a făcut-o să intre în depresie, pentru că nu mai înțelegea nimic.

Din păcate, nu „ambalajul” era de vină.

De multe ori există anumite aspecte subtile din atitudinea noastră, care ne scapă. Și chiar dacă cineva ne atrage atenția și ne spune ce anume facem greșit, avem tendința să negăm și să continuăm să menținem vechile obiceiuri, crezând că pâna la urmă vom obține ce ne dorim.

Narcisa avea obiceiul să accepte doar părțile care îi plăceau la potențialii partenerii. Chiar ea spunea : „aș putea să fac un bărbat perfect dacă aș lua fizicul de la C, mintea lui N și cardul bancar al lui S ”.

Poți să visezi la combinația asta mult și bine, dar în realitate nu o poți obține. Iar dacă riști s-o încerci, s-ar putea să dai de belea și să-i pierzi pe toți trei.

Când îți cumperi o mașină poți cere firmei furnizoare să ți-o configureze după bunul tău plac (în anumite limite). Dar nu același lucru se întâmplă și în alegerea partenerului.

Ei bine, oamenii vin deja configurați (cu plusuri și minusuri) și nu poți avea pretenția de la cineva să mai adauge niște calități și să elimine niște defecte, de dragul tău. Poate face aceste ajustări (cu foarte mare efort), dar numai dacă este convins că îi folosește.

Îmi povestea Narcisa că se întâlnea periodic cu grupul ei de prietene și „toca mărunt” fiecare pretendent, scoțându-i în evidență defectele și motivul (găsit de ea) pentru care relația se încheiase. La sfârșit adăuga cu amuzament, ca un fel de concluzie :  „gata, l-am treminat și pe ăsta”.

Ce vă spune acest comportament ? Care era de fapt scopul neconștientizat din fiecare întâlnire ? Ce dorință transmitea subconștientului ei, iar acesta i-o îndeplinea de fiecare dată ?

Poate o să spuneți : „era doar o glumă nevinovată!”.

Ei bine, o particularitate a creierului este aceea că nu știe de glumă și poate fi programat la fel de bine în mod pozitiv sau negativ, în funcție de convingerile care îți dirijează viața.

Și nu trebuie să fie neapărat ale tale, convingerile le poți împrumuta de la alte persoane cu putere de influență asupra ta, sau pot avea la bază niște concluzii transformate în convingeri căpătate în urma unor situații sau evenimente întâmplate anterior..

Totul vine din noi, nu din afara noastră, din modul în care alegem să percepem realitatea înconjurătoare, iar cuvintele folosite nu fac altceva decât să ne programeze viitorul.

Dacă ești singură și vrei să afli mai multe despre acele lucruri care favorizează atragerea și păstrarea partenerului potrivit, te invit la Webinarul Gratuit (online) din 12.09.2024 ora 19  în care îți voi prezenta programul transformațional:“Magia Feminității în Cuplu”

Înscrie-te AICI

 Te aștept cu drag, Magdalena

P.S. Nu uita să dai mai departe informația, femeilor din viața ta!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top