Now Reading
Infidelitatea în cuplu

Infidelitatea în cuplu

Avatar photo

Spuneam că atât infidelitatea cât și simpla răcire a relației au cumva semne asemănătoare.

Dacă nu m-ai urmărit până acum, îți voi spune că am vorbit în celelalte articole despre:

–       De ce intervine “răceala” în cuplu? > AICI 

–       Semne că Relația de Cuplu este în impas  > AICI 

Totuși, când pe lângă semnele care anunță apariția primelor probleme se mai adaugă și altele, cred că merită să afli despre ce este vorba.

Iată niște semne care ar putea să-ți dea de bănuit, mai ales dacă nu au existat până acum.

–       Îți reproșează că stai prea mult cu ochii pe el și că ești exagerat de geloasă

–       Au devenit mai numeroase zilele când lucrează peste program și (sau) au apărut, s-au înmulțit, plecările în delegații

–       Ai observat o grijă mai aparte pentru aspectul exterior (se îmbracă altfel, a început să meargă la sală,.. )  sau a început să folosească parfum. Nu-i exclus să observi că ți-a folosit cremele de îngrijire a tenului

–       Face duș imediat ce a ajuns acasă, deși în trecut era nevoie să-i amintești să se spele pe mâini

–       Zilele oscilează între distanțarea lui fizică față de tine pe motive fără noimă (mai ales când ai “inițiativă” pentru intimitate) și zile în care îți aduce – fără motiv – flori sau mici atenții ca și cum ar încerca să compenseze ceva..

–        A hotărât brusc să-și paroleze telefonul și îl are aproape în permanență la el.

–       Ai observat că uneori “uită” să-și pună verigheta, sau n-o mai are pe deget când vine de la serviciu

–       Nu mai acceptă mici drăgălășenii romantice din partea ta, în public (ținut de mână, sărut pe obraz..) sub pretextul că sunteți căsătoriți și puteți face toate astea acasă

–       Aproape tot timpul este ocupat și nu mai găsiți răgaz pentru activități comune. Chiar și în concediu are de dat și de primit telefoane sau mesaje pe motive profesionale

–       Este iritat ori de câte ori îi semnalezi că ți se pare schimbat, făcându-te vinovată de indispoziția lui

–       Simți că atitudinea prietenilor lui este puțin schimbată față de tine. Le citești pe față un fel de compătimire.. (Uneori bărbatul infidel nu se poate abține să nu vorbească față de prietenii apropiați, despre noua lui cucerire)

–       O persoană  “binevoitoare”, din anturajul vostru, îți aduce la cunoștință că l-a văzut cu o persoană, care din comportamentul LUI părea să nu-I fie indiferentă

–       Când vine de la serviciu are un miros de parfum feminin

–       Ai observat că folosește medicamente pentru boli cu transmitere sexuală și te respinge când vrei să te apropii de el

–       Ai găsit prin casă obiecte noi de uz feminin ce păreau a fi viitoare cadouri, dar au dispărut la scurt timp (=nu îți erau destinate ție)

–       Te strigă pe un alt nume, pentru că subconștientul lui s-a obișnuit cu numele celeilalte (vezi proverbul: “gura păcătosului adevăr grăiește”)

Chiar dacă ai observat unul, sau mai multe, din semnele de mai sus ia hotărârea să NU iei nici o hotărâreRămâi calmă și analizează situația.

Toate aceste semnale prezentate mai sus pot fi ale unui partener infidel, dar tot atât de bine pot fi ale unui bărbat aflat în faza de curtare și cucerire a unei femei dorite pe care vrea s-o impresioneze și are de gând s-o “aducă” mai aproape de el, dar nu a reușit încă.

Ai să spui “Bine, bine, dar nu este ca și cum m-a înșelat?”.

Pentru fiecare femeie acest verb “a înșela” are semnificații diferite. Majoritatea consideră gravă acțiunea fizică, iar dacă aceasta nu s-a întâmplat > atunci  nu se pune.

Altele vor exclusivitate, adică acces total = la corpul și la sufletul (inimaLUI.

Cea mai greșită mișcare ar fi aceea de a vrea să dai “cărțile pe față”, de a-i cere socoteală încercând să-l pui în inferioritate prin acuzele aduse într-un mod jignitor ca și cum ți-ar fi dator cu fidelitatea, pur și simplu.

Până la urmă, corpul este acea posesiune a unui om la care nimeni nu are (nu ar trebui să aibă) acces fără acordul lui, indiferent de motivul invocat. Își dăruiește corpul cu drag și de drag cui vrea el, nu din obligație.

Cât despre suflet, despre minte, ele hoinăresc pe unde vor fără să ne ceară voie.

Te-ai trezit vreodată că te gândești intens la cineva, care întâmplător nu este partenerul ales? Despre asta este vorba.

În spatele fiecărui gând, există o nevoie neîmplinită, iar de la gând până la acțiune … nu știi niciodată câți pași face fiecare.

Indiferent de cauza care se află la apariția acelor semne de avertizare, de mai sus, este clar că relația nu este pe drumul cel bun și ai nevoie să analizezi situația și să vezi ce se poate face.

Dacă ar fi să facem o comparație cu o navă care nu este condusă cu suficientă atenție, știi bine că o deviație oricât de mică – de exemplu: de 1 grad – poate schimba traiectoria navei și poate să nu mai ajungă acolo unde și-au propus pasagerii.

Hai să vedem ce se poate face, în mesajul următor. Până atunci, spune-mi:

–       Ai întâmpinat astfel de situații în relația ta? Dar rudele, prietenii? Ce s-a întâmplat?

–       Tu cum ai reacționa, dacă ai constata acele semnale în relația ta?

Îți reamintesc că toate aceste situații le putem discuta în grupul privat de Facebook (destinat femeilor) “Relația de Cuplu Dorită”, AICI!

Sau ne putem întâlni, într-o discuție gratuită individuală online, cu programare în prealabil.

Te aștept cu drag să mă contactezi.

Cu prietenie, Magdalena

 P.S. Trimite acest mesaj celor care au nevoie de el!  Sigur îți vor mulțumi!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top