Now Reading
Puterea iertării în cuplu

Puterea iertării în cuplu

Avatar photo

Se întâmplă adesea, în cuplu, să avem discuții în urma cărora să ne simțim și chiar să fim: răniți, nedreptățiți, să credem că celălalt a vrut cu adevărat să ne facă rău…

Aceste evenimente pot lăsa urme în dinamica cuplului nostru, ne pot afecta intimitatea și bucuria de a trăi împreună.

Cât de mult ținem supărarea ?

În funcție de educația primită.

Unii dintre noi am fost norocoși pentru simplul fapt că cei care ne-au crescut ne-au explicat că nu există om care să nu greșească. Deci și noi putem la rândul nostru să greșim față de oricine, chiar față de noi înșine. Și ne-au învățat să NU purtam ranchiună, să NU fim neiertători..

Sunt însă familii în care neiertarea se află la loc de cinste, ca un fel de blazon. Ca și cum ar fi un motiv de mândrie pentru cel care nu iartă.

Din propria experiență și din experiența celor care au venit în contact cu mine, vă pot spune că neiertarea se poate asemăna cu o boala cronica care în primul rând îți face ție rău și apoi tuturor fața de care ai ceva de neiertat.

Este ca și cum ai bea un pahar cu otravă și ai aștepta să i se întâmple ceva rău celui pe care nu vrei să-l ierți. Din păcate tu ești primul afectat, iar celălalt poate s-o ducă bine mersi  fără să aibă nevoie de iertarea ta.

Despre iertare am citit multe, dar am să amintesc aici părerile a două persoane care mi-au atras atenția.

Una dintre acestea este: Dr. Hew Len. (psiholog, terapeut din Hawaii) cel care ne-a transmis metoda de vindecare Ho`oponoopono, care spunea :

“Lipsa iertării este cea mai mare toxina pe care am stocat-o in corpul nostru. Gândurile noastre negative blochează căile neuronale si creeaza boli și dizarmonie între celule.” Fiecare gând negativ pe care il ai despre tine – sau despre alții –  creeaza o coardă sau un fir  (numit aka in limba hawaiiana), care se află în jurul tău, blocându-ți accesul la Lumină și menținându-te în întuneric. Imaginează-ți cât de multe corzi ai acumulat de-a lungul vieții tale, pur și simplu pentru că societatea noastra modernă nici măcar nu recunoaște existența acestora!”

Din punct de vedere spiritual, tot ceea ce întâlnim în acest plan fizic ca experiență este privit dintr-o perspectivă mai înaltă, ca fiind în ordine Divina și reprezintă pentru noi o oportunitate de a învăța și de a ne extinde conștiința.

Cea de-a doua persoană este D.C. Dulcan :

“Ce înseamnă Iertarea?

Din punct de vedere spiritual, înseamnă pace şi armonie. Din punct de vedere științific, înseamnă pur și simplu modificări la nivelul ADN ului, adică al fundamentului nostru genetic.

Înseamnă ștergerea programului patologic (modelul patologic de boală). Prin Iertare, la nivelul ADN ului, modelul negativ este pur și simplu șters și se instalează în corp o bună chimie și un echilibru energetic. E fantastic, e pur și simplu ca resetarea unui computer. Asta nu se poate șterge decât prin Iertare.

Mai simplu spus: vrei să îți vindeci o boală gravă? Împacă-te cu toți cei care te urăsc, sau îi urăști !

Emoția negativă a furiei eliberează o substanta chimica ce afectează mușchiul inimii. 

Neiertarea alimentează ura, mânia, îndoiala, neîncrederea în ceilalţi, invidia, gelozia provoacă în corp un pH acid, favorabil bolii.

 „Să iertăm, fiindcă iertarea face ca pH-ul corpului să vireze spre unul alcalin, favorabil sănătăţii, să rămânem conştienţi că fiecare minut de suferinţă, sau stres, ia din viaţa celulei noastre”

Este un subiect foarte important și nu aveam cum să nu îl includ în programul „Magia Feminității în Cuplu”. Despre IERTARE a fost vorba în această a 2-a întâlnire. Am discutat despre :

  • Ce înseamnă Iertarea
  • De ce este necesar să ierți
  • Cum apare neiertarea
  • De ce ne este greu să iertăm
  • Ce se opune iertării
  • Care sunt pașii în Procesul de Iertare
  • Cele 3 Direcții în Procesul de Iertare
  • Tehnică energetică în Iertarea de Sine

Nu poți avea o relație frumoasă de cuplu dacă ai sentimente de ranchiună și răzbunare față de PARTENER. Este ca și cum ai sta cu un DUȘMAN în casă, iar asta poate fi orice numai relație de cuplu NU.

O femeie poate aduce liniștea în cuplu, dacă vrea.

Altfel, în urma certurilor repetate fără împăcare, este în pericol de a crea o ancoră negativă în mintea bărbatului ei.

Cum se întâmplă asta ? Sentimentele negative se tot adaugă și ajunge să se enerveze doar ce o vede după o zi de muncă, atunci când ajunge acasă. Este motivul pentru care mulți bărbați preferă să dea pe acasă cât mai puțin.

Desigur, cele care fac parte din program, au primit atât Tehnica, Ritualul de iertare cât și Setul de Acțiuni Ajutătoare pentru a reuși în procesul de iertare.

Și tu poți intra în programul Magia Feminității în Cuplu, dacă în urma discuției cu mine vom considera împreună că ți se potrivește și te poți integra în el.

Dacă îți dorești să afli mai multe despre acest program, ia legătura cu mine. Ai datele mele de contact în profilul meu.

Dar, până ne întâlnim îți ofer mini cursul gratuit: Relația de Cuplu Dorită, din care poți afla din ce cauză apare distanțarea emoțională și fizică în cuplu, și cum poate o femeie să reapridă iubirea și pasiunea în partenerul ei.

Descarcă minicursul de AICI!

Cu prietenie, Magdalena

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top