Now Reading
Semne că relația de cuplu este în impas

Semne că relația de cuplu este în impas

Avatar photo

Am observat că Dumnezeu ne-a înzestrat, pe noi femeile, cu un al 6-lea simț.

Și am convingerea că orice femeie știe, când ceva nu mai merge bine în căsătoria ei. Poate că nu este sigură în totalitate, poate că nu știe pe moment despre ce este vorba, dar simțul de observație al unei femei este mult mai dezvoltat decât al unui bărbat.

Chiar dacă nu are zeci de ani de căsătorie ea își cunoaște bărbatul din priviri, are abilitatea de a traduce (dacă vrea) după limbajul nonverbal al corpului, felul cum privește, intonația vocii,..  care este starea lui emoțională.

Atunci, de ce ai vrea să amâni confruntarea cu adevărul ?

Iată câteva motive :

–       Am putea s-o numim politica struțului, care bagă capul în nisip și nu mai vede nici o amenințare. Altfel spus : lucrurile despre care nu se discută înseamnă că NU există,. Așa că e mai bine să nu le știi, ca să nu te doară.

–       Mitul conform căruia “ timpul le rezolvă pe toate” .

Poate că este valabil, dar când le rezolvă și în ce fel ?

–       Teama că la o discuție deschisă, El nu va recunoaște ... și vei primi reproșuriinventezi, exagerezi…  Iar asta  ar putea degenera în certuri.

–       Teama că va recunoaște că nu mai este atras de tine și de fapt are o iubită.

Iar în acest caz apare necesitatea să iei o hotărâre : să vă despărțiți, sau rămâi, mulțumindu-te cu rolul de soție – doar în acte.

Asta în cazul în care ai de ales.

Se întâmplă câteodată ca – odată descoperit – EL să ceară divorțul.

Oricare din cele două variante este dureroasă pentru tine. Te pot măcina gânduri negative, ca:

–       Teama de singuratate rău cu rău, dar mai rău fără de rău”

–       Motive materiale, atunci când El contribuie mai mult (sau în totalitate) la întreținerea familiei, iar acest lucru este foarte important pentru tine.

Dar mai sunt și alte motive pentru această tăcere autoimpusă.

Unele dintre aceste motive pot fi legate de imaginea și iubirea de sine (când sunt mult diminuate), neîncredere că ai dreptul la o viață plină de iubire … altele sunt legate de de statutul social la care nu vrei să renunți (de femeie căsătorită) atunci când părerea celor din jur este mult mai importantă decât starea ta de bine …

Oricare ar fi motivul, el este perceput ca fiind important, chiar dacă pe termen lung aduce prejudicii și nefericire în viața femeii respective.

Iată câteva semne care arată că nu mai sunteți conectați, că a apărut înstrăinarea. 

Cele de mai jos pot fi resimțite doar de unul dintre voi, sau de amândoi:

–       Nu mai există comunicare – este vorba despre acele conversații interesante care să vă ajute să vă cunoașteți și să vă conectați mai bine la schimbările apărute în personalitatea fiecăruia. Discuțiile au ajuns să fie limitate limitate la subiecte care privesc strict treburile administrative din familie.

–       A dispărut timpul petrecut împreună față în față în care sunteți atenți unul la altul. Nu fiecare separat, în aceeași casă (ex.: ea la tv urmărind un film, el pe rețelele de socializare sau la jocuri pe calculator).

–       Nu poți vorbi deschis despre ce simți, îți reprimi emoțiile sau le ascunzi, pentru a nu fi ironizată.

–       Nu mai simțiți nevoia de a face un minim de efort pentru a vă surprinde plăcut (ex. să sărbătoriți momentele importante ale relației voastre, să vă faceți surprize plăcute: cuvinte admirative, mici cadouri, ..) și vă mulțumiți să mergeți în virtutea inerției.

–       Ați ajuns într-o zona de confort în care consideraținu mai este nevoie să depuneți eforturi și că acel act de căsătorie vă dă drepturi sau acces nelimitat și necondiționat la atențiile partenerului.

–       Simți impulsul de a te deconecta de partener, acționând singură acolo unde este potrivit să acționați împreună – ceea ce în trecut nu s-ar fi întâmplat.

–       Prezența lui a ajuns să te sufoce, să te enerveze și te bucuri când ești singură (în trecut ți-era dor chiar dacă lipsea puțin de acasă), preferând să te uiți la televizor fără EL(în trecut comentați împreună tot ce vizionați)

–       Îți vine greu să-l ierți pentru anumite lucruri și te simți rău când îți amintești de ele. Imposibilitatea de a ierta = Resentimentul, indică clar dispariția iubirii. Dacă tolerezi frustrările, dar simți ranchiună, furia se interiorizează și declanșează o serie de complicații  (tulburări de somn sau alimentație, dureri de cap, afecțiuni ale pielii, impuls sexual scăzut, stări depresive)

–       Te gândești tot mai mult la trecut. Trecutul relației voastre sau al altei relații pe care ai avut-o și este posibil să o regreți (că nu ai rămas acolo).

–       Observă dacă mai aveți viață sexuală. Sunteți mulțumiți de calitatea și frecvența sexului ? Ați discutat și ați căzut de acord în această privință ? Viața sexuală este o oglindă a vieții tale emoționale. Corpul nu știe să mintă

–      Dacă la începutul relației funcțiile tale sexuale erau sănătoase și puternice, iar acum par a fi slăbite, asta înseamnă că problemele, frustrările și tensiunile, provenite din alte zone ale vieții își pun amprenta asupra activității sexuale.

             Și chiar dacă nu a dispărut complet, dar actul sexual s-a  transformat într-o activitate mecanică (îți faci “datoria” și atât) , este un indiciu.

Ai depistat astfel de semne ? Sau altele mai aparte, specifice cuplului tău ?

Indiferent ce ai constatat, nu te teme !

Din punctul meu de vedere, orice relație de cuplu are toate șansele de a deveni una fericită. NU are importanță stadiul în care se află.Ține minte ! Doar în cazul morții partenerului nu se mai poate face nimic !

Ca să te pot ajuta, scrie-mi, te rog, despre relația ta.

Ai observat unul din semnele de mai sus, sau altele care te pun pe gânduri ?

Unele femei se întreabă dacă este vorba de infidelitate, sau este doar o răcire a relației ?

În ambele cazuri manifestările sunt aproximativ aceleași, dar mai apar și altele care pot pune un diagnostic mai apropiat de adevăr. Poate că mesajul următor va aduce o lămurire, sau poate nu. Dar este bine să-l citești, pentru că situațiile prezentate fac parte din realitate.

Draga mea, dacă simți nevoia să discutăm împreună situația din cuplul tău, te aștept să faci o programare AICI 

Întâlnirea va fi gratuită.

Te îmbrățișez cu drag și aștept răspunsul tău,

Magdalena

 

P.S. Dă mai departe informația celor care au nevoie de ea!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top