Now Reading
Soluții pentru cele mai comune probleme de cuplu

Soluții pentru cele mai comune probleme de cuplu

Revista Psychologies

Nu trebuie să fii expert în relații pentru a înțelege că în orice cuplu pot să apară mai multe probleme, precum: lipsa de comunicare, tonul vocii neplăcut, lipsa de încredere, caracterul problematic, lipsa de interes, surmenajul la locul de muncă, infidelitatea, lipsa timpului personal, probleme de intimitate, probleme de comportament, dificultăți cu banii și altele.

Comunicarea slabă

Comunicarea sănătoasă are o putere vitală în cuplu, poate rezolva multe probleme. Asta înseamnă mai mult decât o comunicare superficială sau un dialog bazat pe glume. La unele cupluri, comunicarea este slabă și asta se datorează unor situații neplăcute care au apărut în timp, în relație. Dificultățile de comunicare apar cu trecerea anilor și ele încep să erodeze legătura dintre cele două persoane.

Pentru a preveni despărțirea, trebuie înțelese motivele lipsei de comunicare și apoi trebuie rezolvate. Soluții ar fi pentru a îmbunătăți comunicarea în cuplu: vorbiți pe rând, aveți mai multă răbdare, stabiliți limite care nu pot fi încălcare, evitați afirmațiile jignitoare, adoptați o atitudine pozitivă, fiți atenți la reacțiile și răspunsurile partenerului din timpul conversației, țineți cont de ascultarea activă care ar trebui să fie prioritară în discuție.

Lipsa de încredere în cuplu

Lipsa de încredere este precum un cancer în relația de cuplu. De multe ori, acest factor nu este abordat la timp și poate duce la despărțire. Lipsa de încredere apare atunci când unul din parteneri s-a dovedit a fi veriga slabă, când apare gelozia, infidelitatea, minciuna, trădarea, aroganța, etc. Pentru a dezvolta încrederea, trebuie de lucrat la relație, prin consecvență și bunăvoință. Acest lucru merită, pentru că iubirea este un motiv bun pentru care să lupți.

Dificultăți în viața intimă

Mary Jo Fay a scris mai multe cărți despre relații. „Please Dear, Not Tonight” este una dintre acestea, în care spune adevărul despre femei și viața intimă. Autoarea crede că femeile sunt destul de complicate. În cartea sa apar o serie de întrebări interesante: „Femeile au într-adevăr toate acele dureri de cap? De ce se întâmplă asta? Ce își doresc bărbații?”

Scriitoarea spune că lipsa de educație sexuală agravează problemele în cuplu și că „sexul ne apropie, pentru că se eliberează hormoni ce ajută corpul din punct de vedere fizic și psihic, în plus menține chimia unui cuplu sănătos”. De asemenea, autoarea oferă soluții oamenilor pentru ca ei să aibă o viață intimă mai interesantă, asta include și utilizarea unor jucării erotice care pot crește plăcerea fizică și sexuală.

Plictiseala în relație

Dacă aproape adormi în relația ta, asta înseamnă că deja te-ai plictisit, ai întrat într-o rutină și ceva în sinea ta pare că-ți spune să faci o schimbare. Reflectând la asta, ai putea să ignori situația, sau ai putea să remediezi ceva în relație.

Ce poți face pentru a înviora relația de cuplu? Iată câteva soluții:

  • Ai putea planifica o călătorie în doi, asta este o modalitate de a stimula o relație și necesită timp și bani
  • Gândește-te la ceva interesant, pentru a scăpa de plictiseală, cum ar fi o întâlnire cu prietenii
  • Planifică ceva distractiv pentru viitor, cum ar fi un proiect la care să lucrați împreună
  • Adaugă ceva nou în programul zilnic (ce include navetă, muncă, antrenament, cină), cum ar fi să luați cina la un nou restaurant
  • Încercați activități de care v-ați bucurat amândoi la începutul relației, cum ar fi de pildă drumețiile pe munte sau plimbările în parc.

Greșeli financiare care afectează relația de cuplu

Oamenii evită adesea să discute despre bani, chiar și atunci când sunt în cuplu. Dificultățile cu banii le pot crea conflicte și pot afecta negativ relația. Onestitatea în comunicare însă contează enorm în relație, ea este cheia pentru evitarea conflictelor în viitor.

Principalele greșeli financiare sunt: împrumuturile prea mari, datoriile, lipsa economiilor proprii, lipsa de interes pentru banii casei, evitarea discuțiilor despre problemele cu banii, lipsa unor obiective financiare proprii, alte temeri și anxietăți financiare.

În cuplu, oamenii trebuie să se susțină reciproc și să-și amintească faptul că sunt o echipă, deci să gestioneze rațional și bugetul familiei. Ei trebuie să-și spună dorințele, să vorbească despre obiectivele financiare și să le atingă împreună.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top