5 beneficii ale implicării copiilor în prepararea meselor
Părinții caută adesea activități distractive și educaționale pentru copiii lor, care îi vor ajuta, de asemenea, să-și dezvolte abilități importante de viață. Pe lângă activitățile extra-școlare, mulți părinți își implică copiii în pregătirea meselor în familie. Puteți începe prin a experimente cu rețete ușoare de salate, paste, supe sau smoothie-uri și crește, treptat, nivelul de dificultate.
Încurajarea copiilor să gătească este o modalitate excelentă de a-și îmbunătăți obiceiurile alimentare sănătoase, dar pe lângă aceasta există o mulțime de beneficii care vin de la copiii care învață să gătească. Gătitul oferă părinților și copiilor oportunități de a petrece timp de calitate împreună, în timp ce stăpânesc o varietate de abilități noi. Iată o schiță a doar câteva dintre aceste numeroase beneficii:
- Învățarea copiilor să gătească îi va ajuta să devină conștienți de pericolele din bucătărie. Observând pericolele împreună și hotărând în familie cum puteți evita potențialele accidente, copiii își vor interioriza aceste lecții și își vor aminti cum să rămână în siguranță în timp ce se distrează gătind.
- Gătitul ajută la dezvoltarea abilităților copilului de planificare și de gestionare a timpului. Ei vor putea să vadă clar și să culeagă roadele respectării unui plan și a unui program strict de timp.
- Gătitul necesită utilizarea manuală a unei varietăți de concepte matematice, inclusiv cântărirea ingredientelor sau ajustarea numărului de porții. Chiar și atunci când folosește o rețetă, copilul tău poate avea nevoie să varieze volumele în funcție de câte persoane se vor bucura de deliciile lor culinare.
- Urmărirea unei rețete le va oferi copiilor un exercițiu semnificativ de înțelegere a lecturii.
- Deși este important ca copiii să învețe să urmeze instrucțiunile, gătitul poate, de asemenea, hrăni creativitatea copilului și îi poate învăța importanța unei bune prezentări.
Pe lângă cele de mai sus, copiii se pot implica suplimentar în cumpărăturile ingredientelor. Acest lucru le va ajuta să își dezvolte abilitățile de bugetare și cunoștințele despre proveniența alimentelor, precum și cum să păstreze alimentele corect și să planifice meniurile pentru săptămâna următoare.
Alexandra Tudor este coordonator editorial pentru brandurile Learning Network şi Revista Psychologies. Este pasionată de tot ceea ce înseamnă dezvoltare personală şi profesională, căutând mereu ca prin job-ul său să contribuie la echilibrul personal şi starea de bine, a sa şi a celor din jurul său.