Now Reading
9 pași pentru o fundație financiară solidă pentru copilul tău (P)

9 pași pentru o fundație financiară solidă pentru copilul tău (P)

Revista Psychologies

Dintotdeauna părinții noștri și-au dorit ca noi, copiii lor, să creștem, să luăm note mari, să avem un job bun și un salariu mai mult decât decent, dar cel mai mult și-au dorit să ne întemeiem o familie și mai ales să ne așezăm la casa noastră, să fim cineva pentru ei și pentru societate.

În același timp, au dorit să știe cum să ne crească cu mentalitate de învingători, pentru ca ei să fie mândri de noi, dar din păcate, nu au știut cum să facă asta pentru că în tinerețea lor nu au existat foarte multe informații despre cum să își crească și să își educe copiii. Chiar și acum în era tehnologiei, cu informația la un click distanță, este încă dificil să o alegi pe cea mai potrivită aspirațiillor tale.

Dacă ești un părinte tânăr (poți fi și un părinte mai experimentat) și vrei reușita copilului tău, dar nu știi cu ce să începi, acest articol și următoarele pe care le vom publica în serial, pot veni în ajutorul tău și al copilului tău. Poate că ai ceva informații, poate că nu, important este să culegi acele informații care să te ajute pe tine și copilul tău să vă creeați o conexiune mai profundă și un viitor care să corespundă cât mai mult dorințelor voastre.

Prin acest prim articol am dori să îți împărtășim informații acumulate de-a lungul practicii noastre în consultanță bancară și imobiliară, dar și din experiențele și motivațiile clienților noștri care ne cer să le arătăm cum să investească în viitorul copiilor lor.

1. Ce îți dorești pentru copilul tău?

La acest pas este bine să te întrebi mai întâi pe tine ce îți dorești. Dacă tu ca părinte nu știi ce vrei pentru tine, nici copilul tău nu va fi conștient de ceea ce își dorește de la viață. Reține că în general copiii fac ceea ce văd în acțiunile părinților lor, nu ceea ce spun ei. Dacă tu ai fi copilul, ce ți-ai dori de la părinții tăi?!

2. Mind set pentru tine și copilul tău

Al doilea lucru pe care îl ai de făcut este să începi să crezi că meriți să te bucuri de fiecare succes al tău. Este important să simți că meriți să te bucuri de prosperitate, de relații frumoase, de sănătate, de lucruri, haine și alimente gustoase și de calitate, dar și de o locuință frumoasă într-un loc decent cu vecini binevoitori, cu care să interacționezi ușor, liber și deschis, dar fără să uiți de tine și de propriile nevoi și dorințe.

La fel de important este să nu uiți de nevoile și dorințele celor din jurul tău pentru că și ei fac parte din viața ta.

Imaginează-ți cum este să ai un job la care se valorifică creativitatea, libertatea de exprimare și posibilitatea de a avansa pentru că meriți să evoluezi și să te bucuri de succes, față de un job în care trebuie să te lupți zilnic pentru creștere salarială și poziție în companie.

Copilul tău percepe toate aceste lucruri. Dacă tu nu simiți că meriți să ai scucces și să fii răsplătit pentru eforturile tale, atunci și el va începe să credă că trebuie să facă eforturi mari pentru a obține ceea ce își dorește.

3. Stabiliți împreună viziunea și obiectivele voastre Stabilește-ți viziunea despre viață și obiective, apoi arată copilului tău cum să își descopere propria viziune despre viață.

Verifică dacă ceea ce vrei tu pentru copilul tău corespunde cu ceea ce vrea el. Fii flexibil. Dacă nu, poți recunoaște măcar față de tine, că îți este greu să ții pasul cu copilul tău și cu viziunea lui despre viață.

Viața înseamnă mai mult decât a munci, a avea diplome sau a face bani. Nu uita că stai de vorba cu un copil, iar copiii nu au noțiunea timpului și a vieții la fel ca adulții.

4. Stabiliți împreună traseul pe care îl aveți de parcurs până la destinție și ce veți face în continuare după ce v-ați atins obiectivul

Descoperiți împreună cea mai bună variantă de a ajunge la destinație, dar și ce veți face în continuare, după ce vă veți atinge obiectivele. Este bine să împărțiți obiectivele pe bucăți (știi asta deja) și să vă răsplătiți după fiecare mică realizare pentru că așa vă veți crește motivația interioară.

5. Viziunea și modul în care doriți să ajungeți la destinație sunt la fel de importante

Nu este de ajuns să ai o viziune, este important și modul în care parcurgi traseul. Dacă viziunea și obiectivele sunt născute din nevoia de a înlocui ceva ce lipsește vei consuma foarte multă energie psihică, emoțională și fizică.

Dacă vrei să ajungi la destinație plin de energie și echilibrat emoțional, viziunea și obiectivele trebuie să aibă la bază dorința de a creea și construi un caracter și o personalitate puternică, dar flexibilă și rezistentă la efort și șocuri emoționale.

6. Ajută-ți copilul să se vadă, să se audă și să se comporte ca și cum și-ar fi atins deja scopul

O dată ce ați stabilit unde vreți să ajungeți, urmează să aflați și cum vă veți comporta, ce veți face în continuare după ce v-ați stabilit scopul. De fapt acest pas completează pasul anterior, este o prelungire al celui de al cincilea pas.

Vezi ce vei vedea, auzi ce vei auzi și simte ceea ce vei simți atunci când vei ajunge la destinație. Învață-ți copilul să facă același lucru.

7. Arată-i copilului tău că a greși este omenește, dar dacă învață din greșeli devine supraom

Arată-i copilului tău că este normal să greșească, că este natural să cadă, dar să și învețe din greșeli este la fel de natural. Ajută-l să înțeleagă că nu trebuie să se justifice întotdeuna.

Arată-i că emoțiile, care apar atunci când pare că greșește, este să îl ajute să învețe o lecție, și că viața îi oferă în acest mod un feedback natural. Dacă este atent la ceea ce simte și gândește în acel moment despre situația în care se află, atunci îi va fi mult mai ușor să ia o decizie potrivită situației în care se află.

8. Fă cunoștință copilului tău cu un consultant bancar, un investitor la bursă, un planificator financiar și cu un consultant în imobiliare.

Arată-i copilului tău că are la cine să apeleze atunci când dorește să învestească în viitorul lui financiar.

Fă cunoștință copilului tău cu profesioniști din domeniul în care își imaginează că va face o carieră atunci când va fi mare, dar ajută-l să ia contact și cu profesioniști din domeniul financiar și imobiliar. Este important să ai un job care iți place, dar la fel de important este să ai o situație financiar – materială sigură.

9. Pune pe hârtie tot ce ați discutat, apoi arată-i cum să țină un jurnal cu toate realizările lui

Acum ați ajuns în momentul în care trebuie să treceți pe hârtie tot ce ați simțit, gândit și stabilit împreună.

Este momentul să creați un panou vizual sau o hartă mentală cu tot ceea ce doriti să obțineți. Este momentul să vă scrieți pe hârtie viziunea, obiectivele și traseul pe care l-ați stabilit împreună fără a vă atașa de rezultat.

Un studiu Harvard arată că cei care își pun viziunea și obiectivele pe hârtie, în general, ajung să realizeze ceea ce și-au dorit. Acest grup de oameni reprezinta 1% din populația lumii. Voi din ce grup de oameni credeți că puteți să faceți parte?

Concluzie:

Dacă îți dorești o viață prosperă pentru copilul tău este important să începi devreme. Dacă vrei o viață bună pentru copilul tău, începe cu tine. Creează-ți viața pe care o dorești copilului tău și el te va urma. Copiii fac ceea ce fac părinții lor.

Dacă vrei să îți ajuți copilul, începe prin a aplica cei nouă pași mai întâi în viața ta și apoi în viața copilului tău, pentru a creea împreună bazele independenței lui financiare.

Dacă dorești să ai alături o echipă de profesioniști care să te susțină și care să îți ofere soluția potrivită din punct de vedere financiar cât și imobiliar, care să te ajute să iei cea mai bună decizie pentru tine și copilul tău ne poți contacta la numerele de telefon 0722.734.219/ 0725.019.898 sau pe adresele de e-mail: [email protected], [email protected].

În următoarele articole îți vom arăta diferite tehnici simple, care să te ajute să înțelegi cei nouă pași. In plus, vom veni și cu informații despre produse financiare, calcule prin care să înveți să îți amortizezi investițiile, despre prețurile proprietăților în care poți investi, astfel încât să îți ajuți copilul să aibă o fundație financiară solidă, care să îi creeze siguranță materială.

Autori:

Florentina Cudalbă Sales Associate la RE/MAX ACTION și o mamă minunată a unui băiat năzdrăvan și inteligent, de aproape trei ani, Valter.

Emanuel Neagu, Sales Associate la RE/MAX ACTION și Consultant Bancar Senior la DSA Advisor “Credite cu suflet”

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top