Now Reading
În pat cu DUȘMANUL? (partea a-II-a)

În pat cu DUȘMANUL? (partea a-II-a)

Avatar photo

Am promis că în această a-II-a parte voi vorbi despre Intimitatea mentală (intelectuală) și Intimitatea fizică (sexuală).

Dacă nu ai citit prima parte din acest articol, o poți găsi AICI.

Intimitatea mentală (intelectualăeste deseori însoțită și îmbrăcată în mod subtil de intimitatea emoțională.

Partenerii au o conexiune mentală bazată pe valori sensibil apropiate, se stimulează reciproc intelectual, discută liber fără rezerve și se completează unul pe altul în mod delicat, acceptându-și diferențele de opinie.

Cei doi se bucură de punctele pe care le au în comun, dar și de punctele forte personale ale fiecăruia. De multe ori, atunci când se cunosc de mai mult timp, cei doi au o conexiune atât de bună încât își simt stările emoționale fără a mai fi nevoie de cuvinte și anticipează ce urmează să spună celălalt.

Pe lângă beneficiile pe care le au, ca urmare a preluării de noi informații de la partenerul de dialog, se mai întâmplă ceva miraculos.

În urma dezbaterilor aprinse, se creează o atmosferă care duce la respect, admirație reciprocă și în același timp la dorința de apropiere.

Știm că admirația și respectul stau la baza iubirii mature. Iar o iubire matură, împărtășită, favorizează atracția fizică și apariția Intimității sexuale.

Pașii curg firesc, fără grabă și vin ca o normalitate, pentru că fiecare și-a parcurs partea lui de drum în întâmpinarea celuilalt, fără orgolii, fără prejudecăți, doar cu dorința de a dărui iubire.

Este momentul în care și cea mai neîmblânzită „scorpie” devine ascultătoare, docilă, în fața bărbatului care a condus-o cu fermitate dar și cu multă tandrețe spre frumoasa lor întâlnire.

Este momentul când femeia devine în mâinile bărbatului adorat, un lut moale ușor de modelat, arătându-i prin această abandonare : iubire, respect, prețuire și nu în ultimul rând dorința de a-i dărui plăcere.

Nu am înțeles niciodată de ce oamenii care au ajuns într-un cuplu nu se străduiesc să construiască și să rafineze aceasta formă de intimitate.

Este, poate, cea mai frumoasă și cea mai longevivă formă de intimitate care îți aduce satisfacții și la vârsta a 3-a când corpul începe să-și restrângă „unele activități”.

Intimitatea fizică (sexuală)

Ei bine, aici, pentru unii bărbați începe calvarul. Dar și pentru partenerele lor.

De ce ?

Pentru că acei bărbați nu au habar cum este construită femeia și nici nu-i interesează, considerând femeia ca pe un obiect sexual.

Mulți dintre aceștia și-au poluat gândirea cu imagini văzute în filmele XXX, unde la comanda regizorului „ACȚIUNE !”   protagoniștii trec la acțiune instant, fără inhibiții și cu un apetit sexual demn de invidiat.

În acest caz, un bărbat neinstruit (= foarte aproape de regnul animal), va obține cu greu, spre deloc, ceea ce-și dorește de la parteneră.

De multe ori pretinde acest act sexual ca pe o datorie a Ei față de el, iar alteori folosește forța, luând cu japca, prin viol, ceea ce crede că i se cuvine.

Chiar dacă îi este soție, tot viol se numește atunci când ea nu-și dorește.

Oare situația nu se potrivește din nou cu denumirea articolului : În pat cu DUȘMANUL?

Hellooo ! Treziți-vă ! Ăla este film !

Da, poți obține și în realitate ceea ce vezi acolo pe două căi :

  1. Angajezi o profeiosnistă care își face treaba cu ochii pe ceas, pentru ca la ea este business nu relație amoroasă, ca să-și dorească să adoarmă cu tine în brațe.

Nu are rost să încurci sau să te încurci cu cineva neprofesionist.

Riști să pățești cum mi-a povestit un client la cabinet : a agățat pe cineva la o petrecere și când s-a trezit a doua zi s-a speriat când a văzut-o lânga el, pentru că nu-și mai aducea aminte cum a ajuns ea acolo. Și ce-l speria mai tare era ca fata nu se mai dădea dusă, vroia să se mute cu el.

  1. Acestă cale este de preferat : construiești împreună cu partenera intimitatea despre care ți-am vorbit pâna acum. Cu cât veți atinge împreună mai multe feluri de intimitate, cu atât vă veți bucura de mai multă încredere, prietenie și clipe de extaz.

Pentru asta ai nevoie de :

–       Răbdare, răbdare, răbdare… Nu părăsi corabia, orice s-ar întâmpla. Cuplurile longevive și fericite nu sunt cele care NU au avut conflicte. Sunt cele care au știut să treacă prin furtunile conjugale și să rămână împreună – iar asta i-a unit și mai mult.

Au știut ca pot conta unul pe altul la nevoie. Angajamentul ăsta trebuie să vină din ambele părți, alfel nu funcționează.

–       Dorință reciprocă de a vă cunoaște, a vă respecta și (la nevoie) a vă negocia preferințele în orice domeniu

–       Comunicare. Nu aștepta ca celălalt să-ți ghicească gândurile. Comunică și când îți este bine și vrei să-i spui ceva plăcut, nu te zgârci la complimente, niciodată nu este prea mult. Dar mai ales, comunică atunci când te deranjează ceva. Însă, ai grijă cum o faci, ca să nu rănești.

–       Ai grijă de partener, dar nu uita de tine. Dezvoltă-te ca om în continuare, adaugă noi valențe personalității tale. Nimic nu-i mai incitant decât să afli că și după ani de conviețuire partenerul te surprinde cu ceva nou, ca și cum ai avea în față o altă persoană. Nu-i așa că te poți îndrăgosti la nesfârșit de cel de lângă tine ?

–       Privește-ți cu ochi proaspeți, curioși, partenerul și vei descoperi mereu ceva nou care te va atrage. Nu-l închide într-o cutie, punând o etichetă și crezând că știi totul despre el, că nu mai exista nimic de descoperit.

Ar fi păcat să nu vezi ceva de care să te poți bucura.   Sau…

Ar fi riscant să vezi ceva prea târziu pentru a-ți mai putea salva relația

Ca o completare la tot ce am povestit până acum, îmi amintesc că, cu mulți ani în urmă,   exista la noi o emisiune tv. a doctorului Mehmet Cengiz Öz, chirurg cardiotoracic de origine turcă (profesor la Universitatea Columbia) – un invitat obișnuit la The Oprah Winfrey Show.

Într-unul din talk show-urile lui medicale, Dr. Öz vorbea despre preludiu și povestea cu umor că are nevoie, uneori, de două zile pentru a-și pregăti soția, altfel nu primește „prăjitura”.

Atunci când atmosfera nu a fost creată, sau nu este favorabilă (oboseală, certuri, indispoziție…), există niște semnale, uneori chiar verbalizate.

La începutul relației când nu s-a ajuns la intimitatea fizică poate fi „ nu sunt pregatită”, 

Mai târziu, când relația este mai veche, sunt invocate tot felul de motive : „mă doare capul” , „sunt obosită, „am treabă”.

Și chiar așa și este ! Nu s-a creat momentul favorabil. Este nevoie de acea tensiune plăcută care se naște dintr-o discuție pe care am amintit-o la Intimitatea mentală, sau, poate fi folosită o activitate în doi relaxantă – cum este dansul.

Totul începe din minte, dacă acolo nu dezgheți complet, trupul nu se poate relaxa, rămâne închis. Iar asta este valabil atât pentru Ea cât și pentru El.

Nu degeaba se spune despre creier că este cel mai puternic organ sexual.

Toți vrem aceleași lucruri : respect, atenție, admirație, iubire, cuvinte frumoase, răsfăț …

Și, în general femeile vor ceea ce vor și bărbații, doar că măcar din când în când vor să fie iubite și nu  f x x x x e !!!

Pentru cei care vor sa afle mai multe pe această temă, le recomand cartea  „ A face dragoste aproape perfect”, scrisă de sexolog Bebe (Vasile) Mihăescu. Modul nonconformist și glumeț în care este scrisă te ajută să o parcurgi rapid, într-o stare de bună dispoziție.

Dacă vrei să nu ratezi următorul articol abonează-te AICI!

Cu drag, Magdalena

P.S. Scrie-mi te rog, ce crezi despre cele de mai sus? Se aseamănă cu ceva din viața ta de cuplu?

Dacă ți s-a părut interesant articolul, distribuie-l și cunoscuților tăi !

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top