Now Reading
Mândrie sau Orgoliu?

Mândrie sau Orgoliu?

Avatar photo

Căsătorită fiind, am locuit o vreme cu ai mei. În perioada aceea apăreau tot felul de discuții în contradictoriu (pe nimicuri gen: “de ce ai pus o lingură de zahăr în ceai, în loc de o linguriță?”), care se transformau în certuri, pentru cine deține dreptatea supremă. Protagoniștii erau mama și soțul meu, iar eu cu tata eram spectatorii de pe margine care asistau la “meci” și care încercau rând pe rând să stingă focul iscat de cei doi.

Când ne-am mutat la casa noastră am răsuflat ușurată, pentru că nu ne mai vedeam decât odată pe săptămână, când ne invitau la masă. Practic, timpul vizitei era atât de scurt încât acele dispute nu mai aveau timp să ia amploare.

Cu toate astea, îmi amintesc de o ceartă care m-a îndepărtat luni de zile de familia mea. Timp în care nu ne-am văzut și nu ne-am sunat la telefon. Și toate astea, pentru că am vrut să respect dorința soțului de a nu mai lua contact cu ai mei, ca să-i pedepsească.

Motivul declarat al acestei decizii părea să fie lipsa de respect, dar în mod sigur a fost tot din categoria aceea “nimicuri”, din moment ce nu-mi mai amintesc clar despre ce a fost vorba.

În schimb, îmi aduc bine aminte cât de mult am suferit. A fost o perioadă foarte grea. Plângea sufletul în mine, îmi dădeam seama că fac ceva rău, dar nu știam cum să refac relația cu părinții. Acea mândrie că (vezi Doamne) nu mi-a respectat soțul, se transformase în ditamai ORGOLIUL, iar eu nu mai știam cum să-l dezumflu.

Mă alimentam cu ideea înveninată, ce semăna cu o asimilare: nu l-a respectat pe el = nu m-a respectat pe mine.

Nu mai știu ce (gând ?) anume m-a determinat să rup acest lanț plin de suferință, dar într-o zi am pus mâna pe telefon și mi-am sunat părinții. Fără motiv, fără reprosuri, fără explicații de ce acum și nu mai devreme, fără a cere scuze sau iertare… ca și cum nu ne mai auzisem decât de câteva ore. Am simțit din partea lor același lucru, aceeași stare de împăcare fără condiții … ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat

A MERITAT! Sufletul meu și al lor și-a recăpătat liniștea.

Mi-am promis în gând, că nu voi mai lăsa niciodată, în nici o împrejurare, ca Orgoliul meu să se inflameze.

Da, este o muncă permanentă pentru a diminua orgoliul.

Îți trebuie: multă vigilență, sinceritate cu tine însuți,  înțelepciune și smerenie ca să te oprești la timp, înainte de “a o lua pe arătură” și a strica relația, fără s-o mai poți reparaCunosc cazuri (unele mediatizate) în care părinți și copii nu și-au mai vorbit niciodată, din cauza acestui orgoliu.

Poate ai primit prin educație lecția mândriei într-un mod extremistdăunător. Trece-o prin filtrul tău înainte de a începe să producă dezastre în viața ta, înainte de a te conduce către un destin plin de suferințe.

Încercarea noastra de a ne proteja ORGOLIUL din dorința de a ne feri de eșec, de rușinene face de multe ori să ne trădăm pe noi înșine, să NU fim atenți la ce vrea sufletul nostruiar asta ajunge să ne dăuneze.

Amintește-ți că atunci când îți este frică, singurul care este în pericol este Orgoliul. În momentul în care înțelegi acest lucru, vei știi de fiecare dată că: “O zi proastă pentru Orgoliu, înseamnă o zi bună pentru Suflet” – Michael Bernard Beckwith.

De aceea, draga meaîți reamintesc că nimic nu se schimbă în bine în relația ta de cuplu, până când tu nu te schimbi.

Dacă ai să-ți pui întrebarea “de ce EU și nu EL?”, invocând motivul ca el este bărbat și trebuie(?) să facă mai multe, să știi că cel care pune această întrebare este ORGOLIUL tău, pe care tocmai l-ai activat.

DA, când se ascut “săbiile” între cei doi, există o singură miză : al cui orgoliu iese învingător? Dar, ai să observi că odată început, războiul nu încetează până nu ajunge să distrugă relația.

De ce tu? Pentru că tu poți s-o faci cu ușurință, ești mult mai flexibilă prin natura ta de femeie.

Cu o condiție: să dai sonorul mai încet bărbatului care sălășuiește în tine și subminează partea ta feminină.

Partenerul tău te vrea Femeie. Este unul dintre motivele pentru care începe să caute să te înlocuiască cu o “rezervă” , dacă tu nu mai ști (nu mai vrei) să fii femeie.

Este motivul pentru care nu mai dorește să te (re)cucerească.

Nici nu mai are sens, atâta timp cât atentezi la poziția lui masculină din casă și vrei să-l deposedezi de ea.

Dacă nu știi de unde să începi cu în recuperarea și amplificarea Energiei Feminine, te invit la Webinarul Gratuit din 12.09.2024 în care îți voi dezvălui pașii care te vor ajuta în redobândirea Feminității.

Vei afla dacă te înscrii AICI  

Draga mea, chiar dacă nu ești într-o relație în acest moment, dar în urma experiențelor neplăcute din relațiile anterioare, ești deschisă pentru a afla cum poți face din următoarea ta relație una ideală pentru tine, îți propun aceeași invitație la Webinarul Gratuit (online) đin 12.09.2024 ora 19

Cu drag, Magdalena

PS Dă mai departe informația femeilor din viața ta !

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top