Now Reading
Relația cu tata vs relația cu partenerul

Relația cu tata vs relația cu partenerul

Avatar photo

Tata este modelul masculin din copilărie și totodată figura autoritară din viața fetiței.

Pentru cele care nu au avut pe tata aproape, această figură parentală este înlocuită cu un alt membru de sex masculin din familie (bunicul, un unchi..).

Modelul de bărbat oferit de tată și modelul de cuplu existent între mama și tata va rămâne în memoria copilului, iar la vârsta adultă va face ca în alegerile lui să țină cont de aceste circumstanțe din copilărie.

Relația cu tata mai reprezintă relația cu energia masculină (determinare, organizareîncrederea și siguranța de sinestima de sine..) pe care o folosim pentru a ne duce mai aproape în realizarea obiectivelor (visurilor) noastre.

De ce este importantă relația cu tata în viața femeii?

Relația cu tata se reflectă în relația cu :

–   Partenerul

–   Șeful și autoritatea

–   Încrederea în sine

–   Divinitatea

În general, orice femeie care este întrebată de relația cu tata, poate răspunde prin una dintre aceste variante:

–   Tată bun

–   Tată rău

–   Tată absent

Tata bun este definit astfel pentru că: „el a fost cel care m-a iubit cel mai mult, mi-a făcut toate poftele în copilărie, m-a lăudat, m-a apreciat, mi-a dat atenție, pentru el am fost cea mai frumoasă, cea mai inteligentă, mă apăra de criticile membrilor din familie (ex.mama)”.

De ce astfel de femeie nu are o relație de cuplu echilibrată?

Pentru că este conștientă doar de părțile frumoase ale lui și inconștientă de părțile negative.

De fapt nu l-a văzut pe tatăl ei real.

Asta te poate face să cauți acea imagine idealizată a tatălui, dar nici un partener nu va concura cu imaginea creată pentru tatăl tău.

Tata rău este cel care era: „persecutor in familie, m-a criticat, a fost dur cu mine, niciodată nu a fost mulțumit de mine, impunea reguli stricte, se comporta urât cu mama, o agresa verbal/fizic” .

Este cel care ți-a creat cele mai urâte răni, drept pentru care vei fi furioasă pe el, vei avea resentimente față de el și-l vei acuza că din cauza lui nu ești fericită acum.

De ce s-a comportat tatăl tău așa?

Probabil dintr-o nevoie de a-și demonstra controlul asupra ta, justificându-și tirania prin dorința de a te proteja de tot ce este rău și periculos în lume. Dar această strategie a lui conduce la transformarea ta într-o femeie ranchiunoasă și dornică de răzbunare.

Posibil, vei face alianță cu mama și îl vei vedea pe tata prin ochii ei, cum îl judeca ea pe tata, mai ales dacă ți-a spus (când era supărată pe tine) că semeni cu el, ți-a indus imaginea de negativ.

În cazul ăsta nu mai esti conștientă de părțile lui pozitive.

La maturitate este posibil să devii o adevărată „amazoană”, să te lupți cu toți bărbații din viața ta. Dar nu reușești să te împlinești sufletește și să fii fericită cu niciunul din ei.

Tot ce ai judecat la tatăl tău vei duce mai departe în relațiile tale cu parteneriica să înveți și să integrezi acea experiență pentru că ea a venit cu un sens.

Dacă ai simțit respingere, în relația cu tata (poate și-a dorit băiat în loc de fată sau nu a dorit deloc un copil) vei avea mai departe această rană de respingere >>> vei ajunge să faci multe sacrificii pentru a fi văzută de (tata) alți bărbați.

Dacă și-a dorit băiat când te-ai născut, vei fi mai mult în energie masculină (păr scurt, ținută și comportament de băiat ..) vei deveni femeia rebelă și vei atrage în relațiile tale tot ce te-a deranjat la tata.

Cât timp îl judeci pe tata vei avea probleme cu bărbații (poate nu cu partenerul, dar cu șeful tău, colegii de la muncă…)

Tata absent

(nu s-a implicat la nivel emoțional cu tine sau cu mama, l-ai văzut rar pe acasă, a fost plecat în delegații, sau nu l-ai avut fizic vorbind pentru că părinții s-au despărțit când erai mică, poate a fost infidel față de mama și a plecat din viața ta, sau poate lucra in altă țară și venea acasă 1- 2 ori pe an și nu te-a cunoscut cine ești cu adevărat…)

Pentru că tatăl nu a fost prezent, ca femeie percepi acest lucru că nu te poți baza pe bărbați.

La maturitate este posibil să consideri bărbații ca fiind nepăsători și recică nu se implică, n-au sentimente, nu le pasă ..

Este posibil să atragi bărbați indisponibili emoțional (care sunt în alte relații, sau nu investesc în relația cu tine) pentru că la nivel profund nu există disponibilitatea de a vindeca durerile din relația cu tata.

Când vei observa că în viața ta se tot repetă niște scenarii în relațiile cu bărbații, care par să semene unele cu altele, să știi că până în acel moment nu ai vindecat relația cu tata.

Când avem astfel de situații riscăm să alegem un partener de viață pe care îl investim cu misiunea de a compensa relația (tată-fiică) defectuoasă – ceea ce duce la dizarmonie in cuplu și involuția ambilor parteneri.

Sunt foarte puține femeile care au avut parte de o relație armonioasă si hrănitoare cu tata.

Din acest motiv am oferit cursantelor mele din programul Magia Feminității în Cuplu posibilitatea de a vindeca relația cu tata, indiferent dacă mai este sau nu în viață.

În această întâlnire a fost vorba despre :

– Cum se reflectă relația cu tata în viața de femeie adultă în plan: personal, profesional, spiritual.

–  Cum este afectată feminitatea, relația de cuplu, maternitatea, relația cu autoritatea și Divinitatea în cazul unei relații necorespunzătoare cu tata.

– Tipuri de relații cu tata și consecințele in viața femeii la maturitate.

– Exercițiu de conștientizare și evaluare corectă a tatălui real și de acceptare a lui (cu defecte și calități)

– Practici energetice de iertare și reparare a relației cu tata (chiar daca tata nu mai este în viață)

– Un set de asane Yoga pentru deschiderea centrului energetic ANAHATA pentru a primi și a da iubire.

– Meditația de eliberare a durerii din relația cu tata și de activarea bucuriei vieții

– Tehnica de eliberare a responsabilităților, a grijilor care nu ne aparțin, prin transmiterea lor în mod subtil către partener și către Univers

– Meditația de reîntâlnire cu tata

– Practica de “Binecuvântare” a tatălui către fată (chiar dacă nu mai trăiește)

– Detașarea energetică de un fost partener (parteneri) pe care nu-l mai dorim în viața noastră

– Practica energetică de a atrage tot ce dorim din Univers

Cele care își doresc să intre în programul Magia Feminității în Cuplu îmi pot scrie pe email, sau pe whatsapp 0726201149.

Dacă vrei să primești mai multe informații despre relația de cuplu, intră pe grupul privat de facebook (dedicat femeilor)“Relația de Cuplu Dorită”

Te poți înscrie AICI!

 

Cu drag, Magdalena

P.S. Ajută femeile din viața ta, dând mai departe informația !

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top