Now Reading
Scrisoare către mamele care aud voci

Scrisoare către mamele care aud voci

Avatar photo

Dragă mămică care auzi voci,

 

Da, da, tu! Cea care citești aceste rânduri!

Poate că acum s-au oprit, fiindcă au rămas surprinse că le-am acordat un pic de atenție. Fiind, desigur, obișnuite să fie reduse adesea la tăcere, ignorate, acoperite de muzică în căști sau țipete de copii.

Apar taman când ai avea nevoie să îți limpezești un pic mintea, să auzi liniștea.

Exact când ai câteva minute libere se „trezesc” să apară.

Când amesteci într-o oală cu ciorbă și nu îți dorești decât să respiri.

Când îți pui noaptea capul pe pernă și ai vrea să spui o rugăciune.

Când mergi pe stradă și ți-ai dori să observi cunoscuții cu care te întâlnești, să le poți da „Bună ziua”, fără să fii cufundată în gânduri.

Când te joci pe covor cu piticul tău și îți dorești din suflet să te dedici trup și suflet jocului, în cele 10 minute care au mai rămas până la ora de somn.

La duș.

În lift.

La volan.

Conform studiilor realizate National Science Foundation, o persoană obișnuită, cu educație medie, are între 12.000 și 60.000 de gânduri pe zi. O persoană care are responsabilități manageriale și educație superioară ajunge până la 80.000 de gânduri într-o zi. Dintre acestea, 80% sunt negative, iar 95% sunt gânduri repetitive – este un titlu de știre preluat de la Digi24.

Toate rolurile tale, toate sarcinile și atribuțiile pe care le ai, probleme, nemulțumiri, frustrări, conflicte, sentimente de vină și rușine, nevoi neîmplinite, termene limită, oboseală, calitatea relațiilor din viața ta, sunt toate gânduri conștiente sau inconștiente care îți traversează și îți încing rețelele neuronale.

Știi deja că, cu cât ignori mai mult o problemă sau o persoană care dorește atenția ta, cu atât va veni mai puternică sau va găsi noi variante de a fi văzută.

Așadar, te întreb acum, cum ar fi să dai voie gândurilor tale să fie auzite?

Să le inviți la povești, ca pe un prieten drag pe care nu l-ai mai văzut demult. Și care are multe să îți spună. Pentru care să îți aloci timp conștient – știu că timpul tău este prețios și limitat, știu! Promit însă că te vei simți revigorată apoi. Exact ca după…o revedere cu un prieten drag de care ți-a fost dor. Care îți va reda sentimentul de…ACASĂ.

Dă-ți voie să te reîntâlnești cu TINE ÎNSĂȚI!

Așadar, dragă mamă care auzi voci,

Invită-ți gândurile și vocile la masă. Ascultă-le. Vezi ce doresc să îți transmită, însă tratează-le cu respect, din poziția ta de adult.

Dacă sunt gânduri anxioase, gândește-te că ele doar încearcă să aibă grijă de tine. Ascultă-le, analizează-le și răspunde-le cu blândețe. Poate unele chiar sunt iraționale. Însă poate că unele merită luate în considerare.

Sunt convinsă că adultul din tine va realiza diferența dintre cele raționale și cele iraționale.

Știi, când cel mai bun prieten îți calcă pragul, poți cu ușurință să vezi pe fața lui că suferă. Și abia după ce se descarcă, puteți să treceți și la partea de discuții de susținere și înveselire.

Asta te invit și pe tine, dragă mamă, să faci. Să îți asculți gândurile de îngrijorare. Fiindcă până când acestea nu sunt auzite, e greu să facem loc celor pozitive.

Fiindcă mintea ta nu le va da voie să apară. „Țara arde și baba se piaptănă” auzeam când eram mică, atunci când toți în jurul meu aveau treabă iar eu mă bucuram ca…un copil. Exact asta crede și mintea ta, probabil, dacă vei face eforturi să gândești pozitiv, ignorând gândurile „de alertă”.

Promit să funcționeze. Iar dacă nu funcționează…ce ai de pierdut?

Te imbrățișez strâns,

Ioana

 

Dragă mamă care ai citit scrisoarea mea până la capăt, eu sunt Psihoterapeut Ioana Micu și lucrez în special cu mame, iar unele dintre cele mai interesante conversații le am cu mamele care „aud voci”.

Dacă ești prietenă cu meditația sau poate îți dorești să încerci, îți recomand cu căldură programul de O săptămână de grijă și compasiune pentru tine, dragă mamă, pe care il găsești pe site-ul meu.

Și pentru că faci parte din comunitatea Psychologies, îți ofer un cod de reducere de 25% la pachetul de meditații – DINGRIJAPENTRUMINE.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top