Stăpâna Casei
Ce îți spune acest termen de Stăpâna Casei?
Unii o văd ca fiind o femeie în capot și papuci, eventual cu un șorț de gospodină în față, care nu are altceva de făcut decât să gătescă pentru toată familia.
Ei bine, când vorbim despre rolul arhetipal feminin „Stăpâna Casei” lucrurile stau altfel.
Stăpâna casei ține totul în mâinile ei – casa, bărbatul, copii și afacerea.
Această stare arhetipală este una de încredere de sine, calmă, suportivă atunci când este nevoie, făcând totul în mod subtil.
Creează în jurul ei o atmosferă de căldură, confort în care membrii familiei sunt gata să-și petreacă tot timpul liber.
Deși are o mentalitate a abundenței, nu achiziționează nimic inutil. În casă ajunge doar ce este necesar pentru a duce o viață luxoasă nefăcând risipă.
Diamantele, mantourile de nurcă, gențile scumpe din piele și orice alte lucruri de calitate, fac parte din lucrurile preferate și purtate de ea. Își cunoaște valoarea, se iubește și se prețuiește, pentru că ceea ce oferă ea celor din jur este la fel de prețios.
Pentru a ajunge la această stare trebuie să simți profund legătura cu pământul (elementul care domină acest rol arhetipal feminin), să ai o puternică înrădăcinare și astfel vei simți încredere, transmițând și celor din jur această stare de echilibru și siguranță.
Elementul pământ dă încredere în sine, dă capacitatea de a transforma o idee creativă în ceva realizabil.
Chiar dacă sună cumva poruncitor acest termen de stăpâna casei, este bine să îl iei în serios. Pentru că alături de bărbatul tău, conduci acea familie.
Pe vremuri femeile aveau slugi (acele persoane care ajută la curățenia casei, la gătit, la cumpărături, s.a.m.d) – deși femeia nu lucra și se ocupa doar de bărbat și de educarea copiilor.
Bunica spunea că trebuie să știi cum să vorbești cu “slugile”. Nu ai voie să te porți urât cu ele, dar trebuie să știi ce și cum să le ceri să-și facă treaba.
Este nevoie de fermitate, fără a încerca să te impui umilind acești oameni. Îi plătești pentru a te ajuta, nu pentru a-ți vărsa nervii pe ei. Dacă nu știi să te porți ca o stăpână, acele persoane pe care le coordonezi îți vor simți nesiguranța și vor râde de tine bârfindu-te pe ascuns și nu te vor respecta.
Dacă nu știi să te porți ca o stăpână copiii tăi își vor face de cap, nu te vor asculta, vor fi prost educați și se vor comporta aiurea în societate.
Iar asta se întâmplă în multe case, în care mamele sunt slabe, nu au încredere în sine, chiar ele sunt ca niște copii neajutorați. Iar copiii nu le respectă pentru că nu se simt în siguranță, lângă o astfel de mamă.
De cele mai multe ori tatăl este mâna de fier în acea casă. Copii îl ascultă, îl iubesc și îl respectă. Iar pe mamă o iau în derâdere. Mai ales când le cumpară lor lucruri mai scumpe decât pentru ea > copii vor crede că ea nu merită mai mult.
Multe femei ale zilelor noastre nu știu că o stăpână a casei NU trebuie să se impună prin “gură bogată”, țipete și isterii. Ci, prin absolut tot ce înseamnă o atitudine blândă și atrăgătoare, începând cu aspectul îngrijit, comportamentul, limbajul adecvat și continuând cu modul de a gândi și de a lua decizii inteligente.
A apărea în fața bărbatului tău șleampătă, cu hainele de casă pătate, cu bigudiurile pe cap și mirosind a mâncare, nu faci altceva decât să te ții departe de îmbrățișări pasionale, iubire, respect și fidelitate.
Stăpâna casei folosește aceleași principii ca ale femeilor orientale: acasă, unde le vede soțul, vor să arate cel mai bine și știu să se aranjeze pentru el; afară își acoperă fața și corpul, pentru că toată frumusețea ei este destinată familiei.
Stăpâna casei este o femeie îngrijită prin tot ce înseamnă acest lucru, folosește produse de calitate pentru par, piele, unghii, are manichiura perfectă – totul exprimand acceptare și iubire de sine. Confortul ei personal se răspândește și în atmosfera din jur creată de ea.
De fapt, dragostea pentru confort se manifestă prin iubirea de sine. Pentru că atunci când te iubești pe tine nu îți permiți să porți materiale proaste, lucruri ieftine, pantofi care nu-ți vin bine, să mănânci mâncare de calitate inferioară.
Calitățile stăpânei sunt în principal: organizată, sigură pe ea, duce la bun sfârșit totul, stabilă, calmă, statornică, răbdătoare, practică, ordonată, sistematică, grijulie.
Toate aceste calități sunt greu de atins atunci când anumiți centri energetici ai corpului tău (pe care se bazează acest arhetip) sunt în dezechilibru.
Acest dezechilibru se face resimțit prin simptome :
– la nivel fizic : luare sau pierdere de greutate, incontinență urinară, constipație, dureri pelviene, probleme cu pancreasul și/sau vezica biliară, oboseală
– la nivel mental : depresie, tulburări de anxietate, focalizare slabă, letargie, stima de sine scăzută, agresiune, teama de respingere, nesiguranță, dorința de a domina pe ceilalți sau exces de timiditate, gândire negativă, stima de sine scăzută, multe griji, etc.
Dar, o cunoaștere corespunzătoare și o practică perseverentă îți poate readuce starea de bine, dobândind calitățile necesare “stăpânei”.
Cursantele din programul Magia Feminității în Cuplu, au primit:
– Caracteristicile pentru Stăpâna Casei
– Meditația de conectare cu elementul Pământ specific Stăpânei Casei
– Ce oferă bărbatului și ce primește de la el, Stăpâna Casei
– Cele 12 zone de interes pe care le supraveghează Stăpâna
– Protecția energetică a spațiului, a bărbatului, a afacerii, în fața intrușilor/intruselor
– Cele 5 Taine ale Bărbatului Tău
– Simptome privind dezechilibrul energetic pe chakrele specifice Stăpânei. Soluții pentru a restabili echilibrul lor.
– Care este momentul potrivit (când ai început o relație) de a intra în rolul Stăpânei
– Frica, o emoție necorespunzătoare acestui rol. Tehnica de eliminare a fricilor
– Bărbatul potrivit Stăpânei Casei
– Ghidul Stăpânei Casei
Probabil că pe multe dintre voi nu vă interesează acest rol, dar din păcate un bărbat are în minte și acest aspect pe care vrea să-l vadă la aleasa inimii lui.
Iar în această privință fiecare bărbat are un anumit model de femeie care este construit în baza celor „5 Taine ale Barbatului” – menționate mai sus – dar specifice LUI.
Iar despre asta am vorbit foarte mult în această lecție, pentru că este necesar să-ți cunoști foarte bine partenerul.
Dacă îți dorești să afli mai multe și despre celelalte roluri arhetipale și în general despre Magia Feminității în Cuplu te invit la webinarul gratuit (online) – exclusiv pentru Femei – din 12 februarie ora 19.
Înscrie-te AICI!
Cu prietenie, Magdalena
P.S. Mulțumesc că dai mai departe informația !
Sunt consilier psihologic și psihoterapeut la propriul meu Cabinet de Psihologie, atestat de Colegiul Psihologilor din România. Sunt o ființă care a studiat și acumulat cu ajutorul cursurilor de specialitate informații prețioase, adăugând la ele cunoștințele oferite de experiențele de viață, cărți, workshop-uri, mentori și multe alte surse. Tot ce am dobândit a fost util pentru a-mi face viața mai împlinită, mai frumoasă. De aceea vin acum să împărtășesc cu tine această cunoaștere, pentru a te ajuta.