Educatorul, între burnout şi longevitate
Fie că porţi pălăria de educator ca pedagog, trainer, coach sau mentor, în acest articol ne propunem să te susţinem în a-ţi îndeplini pe termen lung vocaţia, prin explorarea resurselor interne și a puterii personale.
Asta pentru că de câte ori porți pălăria de educator îți asumi un mix de implicare mentală, emoțională, administrativă și un efort continuu de adaptare la unicitatea persoanelor, grupurilor și a contextelor variate în care activezi. Ar fi nerealist să susţinem îndemnuri de genul „implică-te mai puțin”, atâta vreme cât statistici la nivel global arată cum motiveleprincipale pentru care educatorii părăsesc mediile formale sunt stres extrem și burnout în proporție de 71% până la 95%. Îți propunem în schimb opțiuni pentru rutine de tip descărcare-încărcare mentală și emoțională.
Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei de septembrie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.
Alina Negrea numără peste 17 ani în Dezvoltarea Talentelor, 8 ani în Recrutare, peste 7 ani în Coaching Executiv şi peste 8 ani de leadership în industrii variate şi în consultanţă. A creat, livrat, implementat şi coordonat programe complexe regionale şi a primit premii pentru Inovaţie şi Excelenţă în Educaţie, la nivel de ţară. Alina creează de asemenea cursuri online pentru America de Nord, este autor în publicaţii precum revista Psychologies, creează şi livrează workshop-uri open pe teme precum: Carieră, Motivaţie, HR & People Skills pentru industrii diverse. Este certificată internaţional ca şi Coach pentru Manageri, Coach de Carieră, Trainer & Facilitator, Profesor Virtual, Intervievator Comportamental: Executive Coach US DAVIS University, Virtual Teacher IRVINE University, GCDF Global Career Coach, SHL (CBI) Certified – CEB, E.S.P.E.R.E Communication Method, Transactional Analysis (AT), Neuro-Linguistic Programming (NLP), Certified Trainer & Facilitator-Austrian Chamber of Commerce.