Gala Woman in Economy – Beyond Borders
Revista Psychologies, în calitate de partener media, a avut privilegiul să privească în culisele evenimentului premium al acestei primăveri. Este vorba despre Gala Women in Economy 2022 – Beyond Borders, organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF). Gala care premiază excelența antreprenoarelor din România are loc la data de 8 martie pentru al patrulea an consecutiv. În această primăvară, evenimentul este găzduit de Ateneul Român, în prezența unor oficialități din țară și din străinătate.
Doamna Cristina Chiriac – doctor în economie al Academiei Române, Președinta CONAF și Ambasadoare a Antreprenoriatului Feminin, parte din Rețeaua Europeană a Femeilor Ambasadoare ale Antreprenoriatului (titlu acordat de Comisia Europeană în 2010 și 2011) – vorbește, avant la lettre despre eveniment, în exclusivitate cu revista Psychologies.
„Pregătirile sunt în toi și emoțiile deja încep să apară. Anul acesta vom aduce pe scena Ateneului, în aplauzele invitaților prezenți la eveniment, 20 dintre femeile care s-au remarcat în peisajul public și antreprenorial românesc, în ultimul an.”
Cristina Chiriac, cum s-a născut CONAF?
În anul 2010, când am început să promovez antreprenoriatul feminin în România, nimeni nu spera că această mișcare, care își propunea să reunească toate forțele antreprenoriale reprezentate de femei, va rezista. Dacă la început a fost o Asociație a Femeilor Antreprenoare, a urmat apoi o Federație a lor, apoi două, un Patronatul Femeilor Antreprenor și Patronatul Femeilor din Meșteșugărit. În 2018, Anul Centenar al României, aceste organizații și-au unit forțele pentru a deveni o voce puternică și unitară a mediului de afaceri al femeilor din România. Orice persoană juridică poate adera la CONAF, indiferent de gen, cod CAEN sau structură asociativă. Membrii CONAF sunt astăzi profesioniști recunoscuți, iar constituirea confederației a fost un pas uriaș pentru România, o filă istorică pentru copiii noștri, pentru generațiile viitoare din România.
Citește continuarea articolului în ediția de martie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește în dar cartea „Știutorii” cu autograful lui Mircea Cărtărescu.
Crescută la granița dintre România și Serbia, la confluența dintre două culturi, între două religii și vorbind trei limbi în casă, Delia Apostol-Hanzelik este o persoană deschisă și comunicativă, receptivă la noi provocări, mereu dornică de cunoaștere, cu o apetență deosebită pentru limbi străine și comunicare, literatură, teatru, medicină, psihologie și lucrul cu oamenii. Delia a urmat de-a lungul timpului mai multe direcții de formare de management și relașii publice la Universitatea de Medicină, FSJC și UNATC București. În prezent, este în proces de formare acreditată de psihoterapeut. Delia a călătorit foarte mult și a participat la multe formări și inițieri extracuriculare, din sfera medicinei complementare, naturiste și nu numai. În căutare de răspunsuri, a urmat cursuri de Qi-Gong, Medicină Energetică cu Donna Eden, Metoda Călătoria cu Brandon Bays, terapie florală Bach, cu formator acreditat de școala-mamă din Anglia, tehnici de eliberare emoțională EFT – metoda Matrix Reimprinting, practică tehnici de respirație conștientă după metoda lui Dan Brulé, tehnici de vizualizare și imagerie mentală, tehnici de meditație ghidată, dans energetic, Yoga, etc. Este formator și lector în diverse comunități de femei din România.