Implinirea profesionala: o realitate
Indrazneste sa pleci
Uneori este evident. Nu iti mai gasesti rostul la acel loc de munca. Totul este stresant si obositor. Nimic nu mai poate fi imbunatatit si nu iti ramane decat un singur lucru: plecarea. Dar inainte de asta incearca sa identifici ceea ce te face util in companie. Incearca sa iti raspunzi la urmatoarele intrebari: mai are firma nevoie de mine? Vrea sa ma pastreze sau sa ma inlocuiasca? Care sunt punctele mele tari? Care e nivelul meu de intelegere a valorilor firmei? Care sunt perspectivele mele de a evolua?
Cred ca momentul in care merita sa ne gandim serios la parasirea unei anumite pozitii sau a organizatiei in care lucram survine atunci cand echilibrul dinamic dintre ceea ce ne dorim si ceea ce putem oferi organizatiei, (respectiv intre ceea ce imi cere organizatia si ceea ce este dispusa sa imi ofere), incepe sa se strice.
Este important sa definesti ce nu poti accepta ca relatie interumana sau conditii de munca
Provocarea consta in a identifica mai ales contributia noastra la acest echilibru, tendinta fiind sa ne concentram doar pe ceea ce vrem sa primim”, concluzioneaza Mihai Popa-Radu. Iata deci cum, cu putina luciditate si rabdare, iti poti evalua sansele de cariera la job-ul in care te afli.
Fa-ti putin timp si incearca sa intelegi daca ceea ce dai si ceea ce primesti in schimb se echilibreaza, intreaba-te serios daca munca ta prezenta iti place (si daca nu, de ce) si ce sanse de implinire personala ai acolo unde lucrezi. Daca bilantul este negativ, nu uita ca libertatea ta interioara, pe care o castigi plecand, te pregateste pentru un job mai bun.
de Laurence Lemoine
traducere si adaptare Iuliana Alexa
Poze din arhiva Edipresse.