Revenirea din infern a lui Adrian Mutu
Pe Adrian Mutu îl cunoaște o lume întreagă, la propriu. Este, alături de Gheorghe Hagi, golgheter all-time al naționalei României și, acum, reputat antrenor. Pe parcursul carierei sale internaționale, Adrian Mutu a simțit gustul succesului, dar și pe cel al înfrângerii. A fost și „băiatul de aur”, dar și „băiatul rău”. În cartea sa recentă Revenirea din infern vorbește despre lecțiile dure pe care le-a învățat în drumul său spre performanță.
Sociolog Dr. Mihaela Stroe este doctor în sociologie, Life & Business Coach pentru înaltă performanță, trainer, speaker internațional și autor. Este singurul Analist Comportamental (Business Profiler) din România care îl are ca mentor pe Joe Navarro, fost agent FBI și cel mai bun criminal profiler din ultimii 100 de ani ai FBI-ului. Din 2002 lucrează cu antreprenorii care vor să-și crească afacerea, cu profesioniștii care doresc să atingă nivelul următor în carieră, sport sau viață, folosind metode dezvoltate de ea și instrumente holistice din trei domenii: psihologie socială, neuroștiințe și fizică cuantică.
„Aceasta este povestea mea” a început Adrian. „Nu numai despre fotbal, ci despre viață, despre cum succesul te prinde nepregătit, pentru că nimeni nu ți-a vorbit despre aceasta în tinerețe, despre cum oamenii uită că ai făcut bine pentru a-ți aduce aminte doar că ai produs rău, despre puterea de a recunoaște că ai greșit, că poate, uneori, ai pierdut totul, dar ai luat-o de la capăt, despre depresie, despre rușine, dar și despre muntele de voință de care ai nevoie pentru a urca din nou, acolo sus, unde aerul e tare, tare de tot și unde doar vulturii se avântă.” continuă el adăugând că este poate singurul sportiv care a reușit să revină dintr-o astfel de întâmplare.
Adrian povestește apoi că în ultimii opt ani a lucrat cu tot felul de specialiști pentru a fi mai bun în arta comunicării, în limbajul corpului, în psihologie – cu scopul de a fi mai puternic în antrenorat, dar și în viața de zi cu zi.
Citește continuarea articolului în ediția de decembrie 2022 – ianuarie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește revista lunar, prin curier.
Roxana Melnicu este redactor-șef al revistei Psychologies. Psiholog din 1997, jurnalist din 2000, Roxana a tradus numeroase lucrări din câmpul psihologic, iar obiectivul ei este ambițios: construirea unei culturi psihologice care să fie activă pe o pe scară cât mai largă în societatea românească.