Să mă fac profesoară?
Profesorii nu devin profesori din întâmplare, iar când se întâmpla aşa, cei lipsiţi de vocaţie se îndreaptă în cele din urmă către alte profesii. Meseriile vocaţionale precum: educator, doctor, avocat, preot, artist se numesc aşa pentru că practicanţii lor nu pot face altceva.
„În fiecare sat, un om dăruieşte celorlalţi o făclie: este învăţătorul.” Victor Hugo
Cariera se aliniază cu personalitatea, cu valorile și cu misiunea personală într-atâta, încât singurele schimbări profesionale pe care educatorii le fac sunt în zona de specializare sau supraspecializare. Unii sunt mulțumiți cu modelele tradiționale de carieră, alții caută răspunsuri în formări continue, fără să ia în considerare rute alternative în care își pot face meseria.
Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei iulie-august 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.
Alina Negrea numără peste 17 ani în Dezvoltarea Talentelor, 8 ani în Recrutare, peste 7 ani în Coaching Executiv şi peste 8 ani de leadership în industrii variate şi în consultanţă. A creat, livrat, implementat şi coordonat programe complexe regionale şi a primit premii pentru Inovaţie şi Excelenţă în Educaţie, la nivel de ţară. Alina creează de asemenea cursuri online pentru America de Nord, este autor în publicaţii precum revista Psychologies, creează şi livrează workshop-uri open pe teme precum: Carieră, Motivaţie, HR & People Skills pentru industrii diverse. Este certificată internaţional ca şi Coach pentru Manageri, Coach de Carieră, Trainer & Facilitator, Profesor Virtual, Intervievator Comportamental: Executive Coach US DAVIS University, Virtual Teacher IRVINE University, GCDF Global Career Coach, SHL (CBI) Certified – CEB, E.S.P.E.R.E Communication Method, Transactional Analysis (AT), Neuro-Linguistic Programming (NLP), Certified Trainer & Facilitator-Austrian Chamber of Commerce.